Mersul la biserică face bine la sănătate – gândul
Tue, Oct 29th, 2013

Mersul la biserică face bine la sănătate

Cercetătorii au descoperit că cei care merg la biserică în mod regulat au o presiune sanguină mai mică, decât cei care nu cred sau pur şi simplu nu apreciază drumul în fiecare duminică spre biserică.

Studiul, realizat în Norvegia, are rezultate asemănătoare cu o altă cercetare desfăşurată în Statele Unite. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă din Norvegia nu se aşteptau la aşa ceva, deoarece dintre cei 120.000 de participanţi, 4% au declarat că se duc la biserică, în timp ce în Statele Unite procentul creşte la 40%.

Profesorul Torgeir Sorensen a declarat că „am descoperit că de multe ori participanţii la biserică se duc ca să-şi scadă presiunea sanguină”. Următorul pas pe care trebuie să-l facă oamenii de ştiinţă este să extindă cercetarea, pentru a face corelaţii între descoperiri şi posibile explicaţii. Nu se ştie încă dacă mersul la biserică aduce o sănătate bună sau mersul la biserică este o condiţie medicală. În plus, toate studiile au fost realizate pe religiile creştine.

Astfel, această extindere a cercetătorilor înseamnă şi legături mai strânse între ştiinţe. Până acum psihologii ştiau că o sănătate bună este în strânsă legătură cu simţul umorului şi de asemenea, participarea la activităţi culturale linişteşte organismul.

sursa: www.adevarul.ro

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved