Mînînci multe prajituri, rişti să ai mai mult păr pe corp! – gândul
Fri, Nov 1st, 2013

Mînînci multe prajituri, rişti să ai mai mult păr pe corp!

Mai mult de jumătate dintre femei sunt speriate de pilozitatea excesivă de pe corp, conform unui studiu dat publicităţii, luna trecută, de specialiştii de la Mintel.

Într-un sondaj online, realizat cu ajutorul a mai mult de 2.000 de femei, pilozitatea excesivă ocupă locul al doilea în topul problemelor, după surplusul de kilograme, scrie DailyMail.co.uk.

Se estimează că cel puţin 10% dintre femei suferă de pilozitate excesivă. Pe lângă problemele de rasă şi tendinţa în familie, există şi alţi factori (dietă neobişnuită, influenţa anumitor alimente sau al anumitor medicamente) care pot cauza creşterea părului pe corp.

Prăjituri şi biscuiţi
 Dacă mănânci prea multe dulciuri vei avea probleme cu pilozitatea excesivă. Aceste tipuri de mâncare au un index glicemic ridicat, îşi dezvoltă rapid energia în corp, blochează insulina (hormonul care controlează nivelul zahărului din sânge) şi o face să fie mai puţin eficientă. Marilyn Glenville, un reputat nutriţionist, spune că “Un nivel ridicat al insulinei reprezintă un factor ridicat ca ovarele să producă un exces de testosteron, hormonul masculin, şi de aici o creştere excesivă a părului”.

Eczemele
 Pacienţii care suferă de probleme ale pielii precum eczeme sau psoriazis pot avea probleme cu plusul de păr. Asta pentru că aceste situaţii sunt cauzate de inflamaţii, în zonele respective se înregistrează un surplus de sânge care poate favoriza creşterea părului.

Anorexia
 Nu se ştie de ce, dar anorexia favorizează creşterea părului. Doctorul Davison, de la clinica Phillip Kingsley, din Londra, recunoaşte că nu se ştie natura acestei situaţii, dar spune că nu este o problemă hormonală.

sursa: www.realitatea.net

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved