Momente emoționante: Un mire s-a căsătorit în curtea spitalului în care tatăl lui era internat în stare gravă din cauza noului COVID-19 – gândul
Tue, Oct 20th, 2020

Momente emoționante: Un mire s-a căsătorit în curtea spitalului în care tatăl lui era internat în stare gravă din cauza noului COVID-19

Un viitor mire voia să îl aibă alături în ziua cea mare pe tatăl lui, însă din cauza faptului că bărbatul contractase coronavirus și se afla internat în stare gravă la spital, tânărul s-a gândit la o soluție de compromis: s-a căsătorit la spital, astfel încât părintele lui să vadă evenimentul din camera lui.

Tatăl mirelui se afla în stare gravă după ce a contractat noul coronavirus, așa că cei doi îndrăgostiți s-au căsătorit sub fereastra de la camera sa, din incinta centrului medical Hadassah Ein Kerem, din Israel, relatează Times of Israel.

Momente emoționante pentru un bolnav de COVID-19: Fiul lui s-a căsătorit în curtea spitalului

Un bărbat israelian internat cu noul coronavirus a primit ocazia rară de a participa la nunta fiului său după ce spitalul din Ierusalim a găzduit ceremonia chiar în curte, sub fereastra camerei în care se afla bărbatul.

Într-un videoclip al evenimentului realizat duminică la Centrul Medical Hadassah se poate observa cum mireasa, însoțită de două femei care țineau lumânări, merg la un baldachin tradițional de nuntă instalat în curtea spitalului.

În timp ce un cântăreț live a cântat muzică ebraică, cuplul, dintr-o familie ultraortodoxă din sudul orașului Arad, s-a căsătorit avându-i alături pe invitați și mai mulți bărbați care purtau măști de protecție.

Tatăl mirelui, în vârstă de 56 de ani, internat în stare gravă cu COVID-19 din septembrie, a privit întregul eveniment. În videoclip, acesta este văzut cu o mască de oxigen pe față, întins într-un pat de spital așezat lângă fereastră.

Bărbatul în stare gravă a privit fericitul eveniment de pe patul de spital

Yad Avraham, o organizație de voluntari medicali care a ajutat la organizarea nunții, a declarat că tatăl era îmbrăcat într-un spodik, o pălărie de blană purtată de evreii ultraortodocși la ocazii speciale, dar era prea slăbit pentru a fi îmbrăcat în costumul tradițional de nuntă.

Reprezentanții spitalul au anunțat că nunta de duminică a avut loc în conformitate cu măsurile impuse de Ministerul Sănătății.

Spitalele din întreaga lume au căutat modalități creative de a ocoli provocările deseori sfâșietoare cauzate de pandemia care i-a separat pe nepoți de bunici, a împiedicat vizitele familiale ale celor aflați în ultimele momente de viață și a schimbat drastic evenimentele majore din viața unui om.

Săptămâna aceasta, Israelul a relaxat restricțiile în urma unui lockdown de o lună menit să limiteze răspândirea sARs-CoV-2. Țara înregistrat peste 303.000 de infecții de la începutul pandemiei, cu peste 2.200 de decese și 272.000 de persoane declarate vindecate de noul COVID-19.

În timp ce infecțiile zilnice au scăzut, restricțiile sunt încă în vigoare, inclusiv la adunări, care sunt limitate la 20 de persoane în aer liber și 10 în interior.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved