Nu e bine sa iesi la alergat cu iubitul! Dar de ce? – gândul
Wed, Jan 10th, 2018

Nu e bine sa iesi la alergat cu iubitul! Dar de ce?

Nu e bine sa iesi la alergat cu iubitul pentru ca, daca sunteti firi competitive, o activitate placuta poate sa se transforme intr-un scandal!

Lily Canter a scris pentru Theguardian.com de ce nu e bine sa iesi la alergat cu iubitul. Ea spune ca, daca vrei un partener de alergare, mai bine cauti in alta parte, pentru ca partenerul de cuplu poate sa devina enervant in astfel de cazuri!

Chiar daca intentiile lui sunt bune, intrebarile de genul “Cat timp ai scos?” pot sa se transforme intr-un cosmar care te va impiedica sa te gandesti la sport ca la o activitate placuta.

O intamplare personala

Lily Canter povesteste ca, pana in 2017, a alergat lejer, in jur de sase kilometri pe saptamana. Insa, inspirata de prietenii de pe Facebook, si-a propus sa alerge mai mult si astfel, in mai 2017, a alergat la primul semimaraton, iar apoi, in septembrie, a participat la un triatlon. Iubitul ei, care alerga intre trei si patru kilometri zilnic inainte de 6.00 dimineata, i-a urmarit indeaproape antrenamentul. Asadar, au luat decizia de a alerga impreuna intr-o dupa-amiaza.

Lily uitase ca nu e bine sa iesi la alergat cu iubitul, insa, alergand cu el, si-a amintit: desi sunt dintre cuplurile care nu se cearta niciodata, iesirea la alergat a fost o exceptie. Ultima data cand alergasera impreuna ea ii reprosase lui ca vorbeste continuu si ca o demoralizeaza ca el poate vorbi si alerga fara sa isi piarda rasuflarea, dar, de data aceasta, Lily i-a cerut iubitului ei sa ii vorbeasca, mentionand ca acum e o alergatoare mai buna. Apoi, iubitul ei a inceput sa vorbeasca, dar nu despre orice, ci despre faptul ca il dor picioarele, pentru ca nu e obisnuit sa alerge atat de incet. Cu alte cuvinte, cei doi au deschis “cutia Pandorei”.

Ea povesteste ca, pana cand a ajuns acasa, s-a umplut de furie si l-a acuzat pe partenerul ei ca e incapabil sa inteleaga la ce nivel de pregatire fizica se afla ea. El s-a amuzat, ceea ce a facut-o si mai furioasa. Ulterior, au convenit sa nu mai iasa niciodata la alergat impreuna.

De ce nu e bine sa iesi la alergat cu iubitul

Intamplarea a ridicat insa o problema serioasa: de ce nu e bine sa iesi la alergat cu iubitul si de ce parcul se transforma intr-un teren de lupta pentru cuplurile care, altfel, se inteleg bine?

Potrivit lui Joan Duda, expert in sport si miscare la Universitatea Birmingham, un partener de sport se poate implica in a-ti sustine activitatea fizica. Insa acest lucru depinde de trei factori: competenta, autonomie si apartenenta. “Cand alergi, vrei sa setezi tu ritmul, ca sa te simti mai competenta si mai independenta, sa simti ca ai un cuvant de spus, ca tu esti cea care alege si care da tonul. In plus, ai nevoie sa te simti apropiata de persoana cu care mergi sa alergi, pentru ca vrei sa simti ca esti sprijinita fara a fi judecata”, spune Duda.

Atunci cand aceste trei conditii sunt indeplinite, a alerga impreuna cu cineva ar trebui sa fie o experienta pozitiva. Insa, daca acesti factori nu sunt indepliniti, cand alergi cu iubitul tau, lucrurile pot lua o intorsatura urata. Trebuie sa constientizezi ca, in cazul cuplurilor competitive, poate aparea o anumita tensiune atunci cand partenerii fac sport impreuna. “Am vazut cupluri in prag de divort dupa o partida de tenis impreuna. Insa lucrurile nu ar trebui sa stea asa”, spune Duda.

Observatia nu este valabila numai pentru alergat, desigur! Orice activitati sportive pot crea probleme in relatie, daca cei implicati sunt extrem de competitivi!

sursa www.andreearaicu.ro FOTO: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved