O femeie de 105 ani dezvăluie secretul longevităţii sale: a consumat în fiecare zi un aliment considerat nesănătos – gândul
Mon, Oct 7th, 2013

O femeie de 105 ani dezvăluie secretul longevităţii sale: a consumat în fiecare zi un aliment considerat nesănătos

Pearl Cantrell din Richland Springs, o centenară din Texas şi-a sărbătorit a 105-a aniversarea printr-o petrecere ce a durat trei zile şi unde au venit peste 200 de invitaţi.

Se pare că în cazul său, secretul unei vieţi îndelungate nu este o dietă minune ci, din contră un aliment considerat nesănătos pe care Pearl spune că îl mănâncă în fiecare zi.

„Iubesc baconul, mănânc în fiecare zi. Tot ce pot să spun este că nu mă simt atât de bătrână pe cât sunt”, a declarat „femeia bacon”, aşa cum a fost poreclită Pearl. De asemenea, ea a mai adăugat că dacă ar putea ar mânca bacon la fiecare masă.

Există si dovezi ştiinţifice care vin să susţină afirmaţiile lui Pearl. Secretul pare să fie moderaţia. Consumul zilnic a 20 de grame de carne roşie pare să prevină aproape 3% din decesele premature înregistrate în decursul unui an. Concluzia a aparţinut oamenilor de ştiinţă după ce au analizat obiceiurile legate de consumul de carne ale unui eşantion de 500.000 de indivizi din 10 ţări europene. Cu toate acestea, consumul ridicat de carne roşie a fost asociat cu o rată crescută a mortalităţii.

sursa: www.doctorulzilei.ro

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved