O lume altfel: Suedia, ţara unde se votează în proporţie de 80% şi politicienii stau în garsoniere cu spălătorie comună – gândul
Wed, May 29th, 2019

O lume altfel: Suedia, ţara unde se votează în proporţie de 80% şi politicienii stau în garsoniere cu spălătorie comună

Potrivit Naţiunilor Unite, Suedia ocupă locul 6 în topul celor mai fericite ţări din lume.

Tarile “fericite” au un venit mare pe cap de locuitor şi nu se confruntă cu problema corupţiei la nivelul conducătorilor. Suedia merge chiar mai departe şi nu acordă deloc  privilegii clasei politice. Iar situaţia de acolo pare greu de  crezut dacă o compari cu cea din alte țări.

Suedia este o monarhie constitutională, dar regele Carl Gustaf Folke Hubertus  are doar funcţii ceremoniale.
Ţara este condusă de clasa politică, iar suedezii sunt extrem de implicaţi şi de atenţi la cei pe care îi aleg. Alegerile sunt extrem de importante pentru suedezi, iar prezenţa este de peste 80%. Conform statisticilor, peste 30% dintre cetăţeni sunt membri în diverse partide şi peste 80% sunt membri de sindicat.

Pana in 1990, in Suedia nu se puneau locuinţe gratuit la dispoziţia parlamentarilor. În prezent, aceştia au posibilitatea de a sta în garsoniere deţinute de stat, cu o suprafaţă de circa 40 de metri pătrati. Singura cameră este folosită atât ca şi cameră de zi, cât şi ca dormitor. Spălătoria este comună, iar demnitarii trebuie să se programeze din timp dacă vor sa o folosească.

sursa www.protv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved