O mamă a fost reunită cu fiul ei, la o lună după ce au fost separați la granția SUA-Mexic. A câștigat acest drept în instanță – gândul
 
Sun, Jun 24th, 2018

O mamă a fost reunită cu fiul ei, la o lună după ce au fost separați la granția SUA-Mexic. A câștigat acest drept în instanță

O mamă în vârstă de 38 de ani din Guatemala a primit vestea că își va revedea fiul, la o lună după ce au fost separați de autoritățile americane la granița dintre Mexic și SUA.

Femeia, Beata Mariana de Jesus Mejia, a dat în judecată statul american pentru a-și recâștiga fiul. Băiatul în vârstă de 7 ani, pe nume Darwin, s-a aflat la un adăpost din Pheonix, Arizona, și a fost separat de mama lui la mijlocul lunii mai, la doar câteva zile după ce au trecut granița.

La începutul săptămânii, Mejia a intentat un proces împotriva câtorva agenții guvernamentale și a câtorva oficiali de top ai administrației Trump pentru a-și recâștiga fiul. Avocații au anunțat că un aranjament a fost făcut înainte să pornească procesul.

Totuși, chiar dacă au sărbătorit victoria, lupta nu s-a oprit pentru avocați, având în vedere că mulți părinți și copii rămân separați, după politica administrației Trump de ”toleranță-zero” pentru migranții ilegal.

”Acest copil nu este singurul copil. Sunt mii de copii în situații similare și trebuie să facem ceva (și pentru ei)”, a spus avocatul Mario Williams. Aproximatv 2.400 de copii au fost separați de părinți în ultimele două luni.

Mejia a spus reporterilor CNN că a încercat de mai multe ori în ultimele săptămâni să afle unde este localizat fiul ei, dar nimeni nu i-a dat un răspuns. ”Nu este corect pentru o mamă. Este ca atunci când îți înfinge cineva un cuțit în piept și te ucide”, a spus Meija.

Cazul femeii nu este primul de acest gen: multe alte procese se află pe rol, acestea fiind intentate de părinți care și-au pierdut copiii la graniță. Totuși, este primul proces intentat împotriva mai multor indivizi care au anunțat controversata politică a ”toleranței-zero”.

Miercuri, un grup format din oameni care au pătruns ilegal pe teritoriul american, a dat în judecată statul american. Oamenii vor să-și revadă copiii pierduți.

Mejia susține ea și fiul ei au venit în SUA să primească azil, pentru că primeau amenințări cu moartea zilnic și violență și erau bătuți zilnic de tatăl copilului. Au trecut granița pe 19 ani, în apropiere de San Luis, Arizona și imediat au fost prinși de vameșii americani, apoi închiși.

În procesul său, Mejia acuză oficialii SUA de violarea drepturilor sale, având în vedere că l-au luat pe Darwin de lângă ea.

Ulterior ea a rugat judecătorul să orodone oficialilor să-i dea copilul înapoi. Oficialii americani au refuzat să comenteze.

Reamintim că Donald Trump a a semnat un ordin executiv pentru a pune capăt separării de părinţi a copiilor imigranţilor ilegal.

“Este vorba despre ţinerea familiilor împreună, asigurându-ne în acelaşi timp că avem o frontieră foarte puternică, foarte tare”, a declarat Trump jurnaliştilor, la semnarea decretului.

El a susţinut că nu îi place “imaginea şi sentimentul” familiilor despărţite şi că prin măsura decisă “vom avea mulţi oameni fericiţi”. În acelaşi timp, el a insistat că va continua politica de “toleranţă zero” faţă de imigraţia ilegală.

sursa www.libertatea.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved