O nouă metodă contraceptivă pentru bărbaţi ar putea înlocui prezervativul – gândul
Thu, Sep 11th, 2014

O nouă metodă contraceptivă pentru bărbaţi ar putea înlocui prezervativul

cuplu-alb

Oamenii de ştiinţă caută de ani de zile o metodă contraceptivă pentru bărbaţi, care să înlocuiască prezervativul. Acum, Fundaţia non-profit Parsemus a inventat un polimer non-hormonal, care ar putea fi o soluţie eficientă.

Vasalgel este un polimer care se injectează în canalul deferent. Canalul deferent este un conduct de aproximativ 50 cm care continuă epididimul şi se termină la baza prostatei.

Această porţiune se uneşte cu ductul excretor al veziculei seminale şi formează canalul ejaculator.

Injectat aici, polimerul va bloca acest canal care transportă în mod normal sperma.

Spre deosebire de vasectomie, noua metodă nu este permanentă, polimerul putând fi eliminat printr-o altă injecţie, fără să afecteze fertilitatea bărbatului, în momentul în care va dori să aibă copii.

Deocamdată cercetătorii au făcut teste doar pe babuini, dar ei speră ca produsul să fi testat curând şi pe oameni, ca să devină disponibil începând cu anul 2017.

Metoda ar fi foarte utilă mai ales pentru cuplurile stabile, care nu vor să folosească pilulele contraceptive şi nici prezervativul.

Produsul se bazează pe o altă metodă contraceptivă pentru bărbaţi care este dezvoltată în această perioadă, RISUG. Ambele se bazează pe metoda blocării canalului deferent. Se spune că injecţia cu RISUG asigură o protecţie de 10 ani.

Printre celelalte metode contraceptive pentru bărbaţi aflate în dezvoltare se numără şi “pastila orgasmului uscat” sau “pastila cearceafurilor curate”. Aceasta este un medicament care poate fi luat înainte de a face sex şi care duce la un orgasm lipsit de spermă. Bărbatul resimte orgasmul la fel de intens, însă fără ca sperma să fie ejaculată. Creatorii metodei vor să obţină un medicament care să aibă efect la două ore după ce este ingerată şi care să ofere protecţie pentru 24 de ore. Bărbaţii vor putea să ia această pastilă înainte de a întreţine raporturi sexuale. Cercetătorii cred că noul medicament ar putea fi eficient şi în scăderea riscului de transmitere a HIV de la bărbat către partenerii de sex ai acestuia. Pilula este concepută de cercetătorii Nnaemeka Amobio şi Christopher Smith de la Kings College London.

Sursa: www.descopera.ro, Medical Daily

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved