O publicaţie germană cere ca Rusia să renunţe la organizarea Campionatului Mondial 2018 – gândul
Tue, Jul 22nd, 2014

O publicaţie germană cere ca Rusia să renunţe la organizarea Campionatului Mondial 2018

ziar

Avionul de linie aparţinând MalaysianAirlines care a fost doborât joi în estul Ucrainei poate afecta Rusia şi din punct de vedere sportiv. O publicaţie germană cere, pe prima pagină, ca Rusia să fie scoasă din calcule în ceea ce priveşte organizarea Campionatului Mondial din 2018.

“Separatiştii au răpândit frica şi teroarea în lume. Acum, cerem primului politician al Rusiei să priveze lumea de un Campionat Mondial organizat pe teritoriul ţării sale în 2018”, au scris cei de la Berlins Groste Zeitung pe prima pagină. Reacţia germanilor a fost urmată de una de la Bucureşti, acolo unde preşedintele Traian Băsescu şi-a exprima în cadrul unei conferinţe de presă dorinţa de a vedea Uniunea Europeană că trece la nivelul al treilea de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse: “Din păcate, Vladimir Putin este partener cu cei care au generat acest conflict. Valoarea supremă a Uniunii Europene sunt oamenii, iar 192 de cetăţeni europeni au murit în cursa Malaysian Airlines. De acee, cred că trebuie să trecem la sancţiuni economice severe împotriva Rusiei”. Dacă i se va retrage organizarea Campionatului Mondial din 2018, Rusia ar suferi pierderi de ordinul miliardelor de euro, în condiţiile în care deja s-au pus bazele câtorva dintre arene, iar câştigurile estimate în urma competiţiei nu ar urma să vină pentru a amortiza investiţiile de până acum.

O aeronavă Malaysia Airlines, care efectua o cursă de linie de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborâtă joi de o rachetă lansată din zona din estul Ucrainei ocupată de separatiştii pro-ruşi. La bordul avionului se aflau 298 de persoane, printre care şi un cetăţean român. Potrivit unor înregistrări făcute publice imediat după tragedie, separatiştii pro-ruşi recunoşteau că au crezut că aeronava comercială ar fi una militară, camuflată. De la începutul războiului civil, au mai fost doborâte două avioane în zona de conflict, dar ambele aparţineau Armatei ucrainene.

foto: 101greatgoals.com
sursa: www.prosport.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved