O relatie perfecta: se poate si fara prea mult sex – gândul
Tue, Dec 27th, 2016

O relatie perfecta: se poate si fara prea mult sex

In timp ce expertii sunt de acord ca sexul este o parte importanta a legaturii care sustine un cuplu, poti avea o relatie perfecta si fara sa faci foarte mult sex.

De-a lungul timpului, sexul tinde sa fie mult supraevaluat in viziunea cuplurilor mature. „Bucuria reala si placerea de durata vin dintr-o conexiune emotionala profunda si autentica cu o altă fiinta umana” sustin terapeutii de cuplu de pe eharmony.com.

Rasetele, increderea, vulnerabilitatea si respectul mentin o relatie perfecta daca s-a ajuns la un punct in care sexul este din ce in ce mai rar. De-a lungul timpului, de fapt, acea conexiune emotionala profunda este mult mai importanta decat intimitatea fizica, spun expertii.

O relatie perfecta poate sa nu mai aiba nevoie de atat de mult sex ca la inceputurile ei

Desi intensitatea sexuala face lucrurile sa mearga la inceput, ea trebuie sa fie suplimentata cu o conexiune emotionala a lungul timpului. “Ia in considerare situatia sexului ocazional. Oamenii ar putea face sex, fara apropiere emotionala, iar aceasta actiune ii va face adesea sa se simta mai goi si mai singuri, decat in cazul in care sunt intr-o relatie care nu include sex de mai multe ori pe saptamana”, spune Dr. Susan Whitbourne, profesor de psihologie la Universitatea din Massachusetts, care a abordat recent tema relatiilor fara sex intr-un articol din Psychology Today.

Insa in relatiile care sunt total lipsite de sex ar putea fi probleme pentru ca sexul hraneste relatia fizic, emotional si spiritual. In cazul in care acest raport devine inclinat in directia opusa, atunci pot aparea sentimente distructive intre parteneri.

Cheia pentru a face relatiile cu mai putin sex sa mearga este comunicarea – ambii parteneri trebuie sa fie in regula cu acest aspect. Daca ambii decid ca valorile lor comune sunt mai importante decat natura fizica a relatiei, ei pot transcende lipsa intimitatii fizice.

In cazul in care un cuplu poate mentine o conexiune senzuala, extinzand propria definitie despre sex, acest lucru ii poate ajuta sa depaseasca provocarile sexuale fizice si sa mentina legatura intima, ba chiar s-o aprofundeze.

sursa: www.andreearaicu.ro, Foto: iStockphoto

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved