O statuie in marime naturala a Papei Francisc a fost instalata la Catedrala din Buenos Aires – gândul
Sun, Jun 30th, 2013

O statuie in marime naturala a Papei Francisc a fost instalata la Catedrala din Buenos Aires

 

O statuie in marime naturala a Papei Francisc, sculptata in fibra de sticla si rasina, a fost instalata sambata intr-un patio la Catedrala din Buenos Aires, unde Jorge Bergoglio a fost arhiepiscop inainte sa urce pe tronul Sfantului Petru.

Statuia, care il reprezinta pe Francisc cu o mana ridicata, a fost instalata in centrul acestei curti interioare, alaturi de o statuie cu o inaltime de doi metri reprezentand-o pe Fecioara din Lujan, patroana Argentinei, care urmeaza sa fie expusa la Vatican in februarie 2014.

Instalarea statuii Papei Francisc face parte dintr-un proiect al artistului Fernando Pugliese, care intentioneaza sa ridice statui in marime naturala in locuri ce au legatura cu viata lui Jorge Bergoglio, in Argentina. Aceste opere vor puncta, astfel, un traseu turistic la Buenos Aires, consacrat Papei.

“Il cunosc pe Jorge Bergoglio de 14 ani”, a spus artistul, care se declara “fascinat de personalitatea sa atat de umila”. Sculptorul doreste in acest fel sa transmita “filozofia fraternitatii si iubirii a Papei tuturor persoanelor care trec prin oras”.

Dupa ce cardinalul Bergoglio a fost ales Papa pe 13 martie, Catedrala din Buenos Aires, unde a oficiat ca arhiepiscop timp de 15 ani, a devenit un adevarat pol de atractie turistica si religioasa.

sursa: stirileprotv.ro, Mediafax

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved