O studentă din Iași a invitată de profesor să facă duș în apartamentul său. „I-am spus că mi-ar fi fost jenă de soția lui” – gândul
Wed, Feb 21st, 2018

O studentă din Iași a invitată de profesor să facă duș în apartamentul său. „I-am spus că mi-ar fi fost jenă de soția lui”

O studentă din Iași a povestit prin ce a trecut cu un profesor al cărui examen nu reușea să îl promoveze. Potrivit mărturiilor acesteia, cadrul didactic a invitat-o pe tânără să facă duș în apartamentul său. Profesorul a fost trimis în judecată în 2016.

Scandalul în urma căruia conferențiarul Constantin Petrovici de la Universitatea „Al. I. Cuza” a fost trimis în judecată  pentru trafic de influență, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și fals intelectual a avut marți un nou termen de judecata la Curtea de Apel Iași, acolo unde procurorii cer altă decizie, nu cea dată de judecatorii de la Tribunalul Iasicare l-au peprofesor de toate acuzațiile.

Tânara care l-a acuzat are 23 ani și în anul 2015 a sustinut examenul la disciplina predată de Petrovici, însa a picat. Ulterior, în sesiunea de restante din vara anului 2016 a sustinut din nou examenul si a luat nota trei. Pentru ca era în an terminal si nu putea intra în licenta din cauza acestui examen picat, l-a contactat prin e-mail si l-a întrebat daca mai poate face ceva pentru a promova examenul.

„Domnul profesor mi-a răspuns la mail și mi-a spus că nu mai are ce face pentru că a trecut nota în catalog. Atunci, eu, pentru că doream neapărat sa intru în licentță i-am mai scris un e-mail prin care l-am rugat să-mi mai acorde o șansă deoarece doresc să susțin examenul de licență. La finalul mailului respectiv am precizat că aș face orice pentru a promova examenul”, a declarat, conform BZI, tânara.

În momentul în care a vazut disperarea studentului si a înteles ca aceasta ar face orice pentru o nota de trecere, în mintea profesorului au început sa încolteasca tot felul de gânduri perverse. I-a raspuns studentei si i-a cerut numarul de telefon. Cei doi au facut schimb de numere de telefon.

„Am stabilit la telefon să ne întâlnim în fața Muzeului de Istorie din Iași, pentru a discuta. Mi-a cerut să urc în mașină lui și apoi am mers pe o stradă lăturalnică, unde mi-a spus că nu are nevoie de banii mei, că poate să-mi modifice nota, dar să fac și eu ceva pentru el. Nu mi-a spus ce anume vrea să fac. Atunci, eu i-am spus că voi vorbi cu părinții mei pentru a-mi da bani să plătesc examenul. Domnul profesor a refuzat categoric oferta mea de bani”, a mai relatat studenta.

În acelasi timp, aceasta sustine că a înteles foarte clar ca profesorul voia sa întretina relatii sexuale cu ea.

„Eu i-am spus că a înteles greșit mesajul meu, domnul profesor și-a dat seama de greșeala făcută și atunci, mi-a spus că nu mă va promova și că va trebui să susțin din nou examenul în februarie, în restanță. Ne-am despărțit atunci și eu m-am dus la cămin. I-am trimis un nou email prin care i-am precizat că a înteles greșit mesajul de mai devreme prin care îi spuneam că aș face orice pentru a promova examenul, i-am precizat că am intenționat să spun că aș face orice ține de disciplină Didactica activităților matematice pentru învațământul preșcolar și primar și nu în sensul de a accepta să întretin relații sexuale cu el”, a mărturisit studenta.

În acest context, profesorul i-a trimis un email sec în care i-a spus ca discutia s-a încheiat si ca nu mai poate face nimic. De asemenea, i-a comunicat ca, daca are nevoie de ajutor, sa-l caute înainte de sustinerea examenului de restanta, în februarie 2017.

„Am povestit totul părinților mei, iar aceștia mi-au recomandat să anunț Poliția. Următoarele întâlniri pe care le-am avut cu profesorul au fost monitorizate. Astfel, pe data de 17.06.2016 am luat legătură din nou cu domnul profesor și mi-a cerut să vin acasă la el, în jurul orei 12:00. Ne-am întâlnit în față imobilului unde locuiește. M-a întrebat de ce nu am urcat la el în casă și i-am răspuns că îmi era frică deoarece nu aș fi vrut să-i creez probleme, având în vedere că înauntru putea fi soția lui. Mi-a reproșat că am întârziat și mi-a spus că puteam să urc să fac un dus la el. I-am spus că mi-ar fi fost jenă de soția lui, iar el mi-a răspuns că era cu atât mai bine dacă era și soția acasă”, a relatat tânara.

„Mi-a spus apoi și că puteam să urc la el fără probleme pentru că nu mai este căsătorit. I-am spus că nu am știut acest lucru, iar el m-a asigurat că dacă întrebam, îmi răspundea. Mi-a spus să mă liniștesc, chiar dacă este singur acasă nu va sări pe mine, că nu mă va viola și că astfel de lucruri trebuie să se desfășoare de comun acord. Mi-a spus că nu vrea să mă forțeze să fac nimic, dar că a fost intrigat de mesajul meu inițial prin care am spus că aș face orice”, a mai povestit tânara.

sursa www.libertatea.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved