O țară afectată de sărăcie a cumpărat 40 de Maserati pentru un summit – gândul
 
Sat, Oct 13th, 2018

O țară afectată de sărăcie a cumpărat 40 de Maserati pentru un summit

Autoturismele, în valoare de circa 150.000 de dolari fiecare, au sosit din Italia săptămâna aceasta la bordul a două avioane, iar fotografiile cu descărcarea acestora în capitala Port Moresby au devenit virale pe reţelele de socializare.

Guvernatorul provinciei Oro, Gary Joffa, un cunoscut critic al guvernului, a declarat că banii daţi de autorităţi ar fi fost cheltuiţi mai util pentru remedierea unor probleme sociale într-o ţară unde au reapărut boli precum poliomielita şi tuberculoza.

“Papua Noua Guinee se confruntă cu atât de multe probleme, în materie de sănătate, educaţie, lege şi ordine”, a declarat el pentru postul australian ABC. “Cred că (această achiziţie, n.r.) este o palmă dată locuitorilor care suferă”, a adăugat responsabilul citat.

Polemica survine în contextul în care Papua Noua Guinee, cel mai puţin dezvoltată dintre cele 41 de ţări membre APEC, găzduieşte pe 17 şi 18 noiembrie summitul anual al acestui forum.

Într-o ţară în care peste o treime din cei opt milioane de locuitori trăiesc sub pragul sărăciei, criticile cu privire la sumele cheltuite pentru finanţarea acestui summit nu au întârziat să apară, iar achiziţionarea de autoturisme Maserati pentru transportul demnitarilor la summit nu a făcut decât să inflameze polemica deja creată.

Alte critici atrag atenţia că aceste vehicule nu vor putea atinge niciodată viteza lor maximă – 240 km /oră – pe străzile pline de gropi din Port Moresby şi vor fi aproape inutilizabile în afara capitalei, unde autoturismele 4×4 sunt necesare.

Ministrul responsabil pentru organizarea summitului Apec, Justin Tkachenko, a apărat însă alegerea guvernului, precizând că aceste autoturisme le vor oferi liderilor prezenţi un nivel de transport standard pentru un summit Apec.

Vehiculele vor fi ulterior introduse pe piaţă, iar autorităţile susţin că au găsit deja cumpărători din sectorul privat.

Sursa: Agerpres stirileprotv.ro foto theguardian

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved