Orăşelul fără maşini şi fără drumuri, oaza de relaxare unde timpul curge domol – gândul
Thu, May 18th, 2017

Orăşelul fără maşini şi fără drumuri, oaza de relaxare unde timpul curge domol

Aţi visat vreodată să locuiţi, măcar pentru o perioadă, departe de tumultul marilor oraşe? Ei bine, locuitorii orăşelului olandez Giethoorn, situat la 120 de kilometri de Amsterdam, îşi trăiesc visul în fiecare zi.

Supranumită „Veneţia Olandei“, localitatea este aşezată pe apă şi nu are decât un număr redus de alei pe care te poţi plimba sau merge cu bicicleta. Deplasarea pe canalele oraşului se face însă cu barca.

Localitatea se află în mijlocul Parcului Naţional Weeribben-Wieden, aşa că este o atracţie turistică destul de căutată de vizitatori. De asemenea, oraşul are nu mai puţin de 180 de poduri, ceea ce sporeşte farmecul locului.

Numărul turiştilor nu a reuşit să influenţeaze prea mult viaţa locuitorilor de aici, notează Huffington Post, orăşelul oferind adesea impresia că este „adormit“. Iarna, turiştii vin la Giethoorn ca să patineze pe canalele îngheţate şi pe lacurile din zonă.

sursa: adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved