Papa Francisc, desemnat “omul anului” de revista Vanity Fair – gândul
Thu, Jul 11th, 2013

Papa Francisc, desemnat “omul anului” de revista Vanity Fair

 

Papa Francisc a fost desemnat “omul anului” de editia italiana a revistei Vanity Fair, care l-a pus pe suveranul pontif pe coperta numarului sau saptamanal aparut miercuri.

In paginile revistei sunt prezentate, totodata, declaratiile a sase personalitati, inclusiv cele ale cantaretilor Andrea Bocelli si Elton John.

Fotografia suveranului pontif, surprins in timp ce zambeste, este insotita de titlul “Francisc, un papa curajos”. Revista italiana citeaza mesajul prin care papa Francisc a denuntat, luni, de la Lampedusa, soarta trista a imigrantilor care incearca, cu riscul de a-si pierde viata, sa traverseze Marea Mediterana: “Cine dintre voi a plans moartea acestor frati si surori?”.

Potrivit Vanity Fair, papa a dorit in timpul vizitei sale la Lampedusa sa ilustreze prin cuvinte “grele ca niste pietre” un mesaj anterior al sau, prin care ii sfatuia pe preoti sa fie “niste pastori care sa aiba mirosul oilor lor”.

“Primele 100 de zile (din pontificatul sau, care a inceput pe 13 martie, n.r.) l-au propulsat deja in fruntea clasamentului conducatorilor lumii care fac istorie”, considera editorii de la Vanity Fair, care au adaugat: “insa revolutia continua”.

sursa: www.business24.ro

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved