Papa Francisc, invitat de preşedintele Braziliei la Cupa Mondială de fotbal. “El îşi va încuraja echipa sa, iar eu pe a mea” – gândul
Thu, Feb 20th, 2014

Papa Francisc, invitat de preşedintele Braziliei la Cupa Mondială de fotbal. “El îşi va încuraja echipa sa, iar eu pe a mea”

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a declarat, marţi, că îl va invita pe Papa Francisc, de origine argentiniană şi pasionat de fotbal, la Cupa Mondială, în cadrul întâlnirii programate, vineri, la Vatican, informează AFP.

“Vreau să-l invit la Mondial”, a declarat preşedintele, care va participa, vineri, la consistoriul ce va desmna noi cardinali, printre care se numără şi brazilianul Orani Tempesta, actualul arhiepiscop de Rio de Janeiro.

Dilma Rouseff a reamintit că Papa este suporter al echipei argentiniene San Lorenzo. “El îşi va încuraja echipa sa, iar eu pe a mea”, a adăugat preşedintele.

În cursul unei vizite anterioare la Vatican, imediat după ce Jorge Mario Bergoglio a devenit Papa Francisc, Dilma Rousseff a glumit spunând că Argentina poate avea un Papă, dar Dumnezeu este brazilian. Aceasta este o glumă populară în Brazilia, cu referire la bogăţiile naturale ale statului sud-american.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved