Pasta de dinti pentru cosuri: cat adevar e in aceasta legenda – gândul
Sun, Jan 8th, 2017

Pasta de dinti pentru cosuri: cat adevar e in aceasta legenda

Odata ce ajungi la pubertate, auzi in stanga si-n dreapta ca e bine sa folosesti pasta de dinti pentru cosuri. Ca sa le usuci. E bine sau nu sa apelezi la acest asa-zis remediu? Sau mai rau iti faci?

Exista o multime de mituri in ceea ce priveste vindecarea rapida a acneei si a cosurilor. Dorinta de a arata bine mereu ne face sa aplecam urechea la toate legendele care ne ofera solutii miraculoase pentru o piele curata. Dar oare cum stau lucrurile cu pasta de dinti pentru cosuri? Este si ea un mit? Desi multe dintre aceste mituri au fost demontate, unele dintre ele continua sa umple internetul, orice ar spune dermatologii sau specialistii in frumusetea pielii. De aceea, apare confuzia si pielea iritata.

De ce nu e buna pasta de dinti pentru cosuri

Asadar, este bine sa folosesti pasta de dinti pentru cosuri? O simpla cautare pe Google iti va spune ca da, o sa iti curete cosurile. Sau ca, in orice caz, daca aplici pasta de dinti pe cosuri, nu o sa patesti nimic rau. Potrivit Healthcentral.com, pasta de dinti usuca pielea, dar iti lasa intregul ten uscat ca un desert. Deci ca nu este o cale de urmat ca sa scapi de acnee.

Cele mai multe paste de dinti contin mentol, care irita pielea si cauzeaza mancarimi si inflamatii. De fapt, oricat te-ar tenta sa incerci pasta de dinti pentru cosuri, cel mai bine e sa eviti orice produs cosmetic ce contine mentol, mai ales daca ai pielea sensibila.

In plus, fluorul din pasta de dinti, aplicat pe piele, iti poate da iritatii. Exista studii realizate chiar in anii ’70 care arata ca unii oameni dezvolta o usoara alergie la fluor si, in unele cazuri, folosirea unei paste de dinti cu fluor poate produce dermatita in jurul buzelor. Deci nu este bun pentru piele! Daca ai pielea sensibila, ai putea chiar sa faci o eruptie din cauza acestui ingredient din pasta de dinti!

sursa: www.andreearaicu.ro, FOTO: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved