Pastila “de a doua zi” care poate fi luată chiar și după o lună creează controverse – gândul
Mon, Jan 20th, 2014

Pastila “de a doua zi” care poate fi luată chiar și după o lună creează controverse

nymagcom-825x380

Mai mulți cercetători americani și suedezi îndeamnă companiile farmaceutice să creeze o pastilă “de a doua zi” care să poată “prevină” sarcinile chiar și după patru săptămâni.

“Pentru a face față provocărilor lumii tot mai complicate în care trăim, femeile merită toate opțiunile posibile pentru a-și controla sănătatea reproductivă și viețile”, spun cercetătorii.

O astfel de pastilă ar termina o sarcină după formarea embrionului, explică militanții anti-avort, care se opun vehement ideii. “Este complet incorect să numești contraceptiv o pastilă care ar funcționa după ce spermatozoidul fecundează oul. E o contradicție de termeni. În încercarea lor de a le oferi femeilor cât mai multe opțiuni, cercetătorii au uitat de persoana care este implicată în fiecare avort, indiferent de momentul în care acesta este realizat. Un avort înseamnă eliminarea completă a tuturor opțiunilor pentru copilul nenăscut”, susține Norman Wells, reprezentant al organizației anti-avorturi Family Education Trust.

sursa: fabuloase.ro, Daily Mail via REALITATEA.NET; sursa foto nymag.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved