Pastila luata de milioane de femei i-a provocat SAPTE atacuri de cord. “Muream daca aveam 25 de ani” – gândul
Tue, Nov 26th, 2013

Pastila luata de milioane de femei i-a provocat SAPTE atacuri de cord. “Muream daca aveam 25 de ani”

O tanara de 19 ani a suferit sapte atacuri de cord dupa ce pilulele contraceptive i-au dezvoltat sute de cheaguri de sange.

Alyce Clark, din Marea Britanie, a luat doar pentru o luna cate o doza zilnica de Microgynon, cand a colapsat acasa din cauza unui stop cardiac.

In timp ce era dusa spre spital, medicii au resuscitat-o de sapte ori in ambulanta. Starea ei era atat de grava, incat parintii au fost chemati la spital sa-si ia “ramas bun” de la fiica lor.

O scanare la computerul tomograf a dezvaluit sute de cheaguri de sange care au circulat de la picioare, pana la inima si apoi plamani. Dupa un tratament cu anticoagulante si mai multe zile de ingrijiri intensive, Alyce a inceput sa-si revina.

Ea isi aminteste: “Doctorii mi-au spus ca daca aveam peste 25 de ani, as fi suferit leziuni cerebrale irecuperabile, dar eram tanara si destul de puternica sa-mi revin”.

Studiile arata ca, din 100.000 de femei care folosesc contraceptivul, pana la 30 dintre acestea se afla sub riscul de a face cheaguri de sange.

Saptamana trecuta, o adolescenta de 16 ani, Shannon Deakin, din aceeasi tara, a murit din cauza unui cheag de sange, dupa ce i s-a prescris contraceptivul Dianette care ar fi trebuit sa-i trateze acneea.

Dupa trei ani de teste facute de un specialist de la Universitatea din Londra s-a confirmat ca starea lui Alyce Clark a fost provocata de contraceptivul pe care l-a luat.

Alyce are acum 22 de ani si din cauza problemelor de acum trei ani a fost nevoita sa-si schimbe stilul de viata. A facut echitatie, dar a renuntat pentru ca medicii i-au spus sa nu mai faca efort dupa cele sapte atacuri de cord suferite.

Un purtator de cuvant al companiei Bayer, care produce Microgynon, a spus: “Orice semnalare a unui efect advers al unui medicament de-al nostru este raportata la departamentul de siguranta si este investigata de expertii nostri medicali. Utilizarea contraceptivelor orale poate sa creasca riscul producerii unor cheaguri de sange. In ceea ce priveste medicamentul Microgynon, profilul beneficiu-risc este favorabil”.

sursa: stirileprotv.ro, Daily Mail

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved