Patruzeci de deţinuţi şi-au tăiat venele într-un penitenciar din Rusia – gândul
Fri, Jun 28th, 2013

Patruzeci de deţinuţi şi-au tăiat venele într-un penitenciar din Rusia

 

Aproximativ 40 de deţinuţi ai unei colonii penitenciare din Irkuţk, în Siberia, şi-au tăiat venele, miercuri, în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie, au anunţat autorităţile penitenciare ruse, citate de AFP.

În cursul dimineţii, “aproximativ 400 de persoane s-au reunit în piaţa centrală a instituţiei. Treizeci şi nouă de condamnaţi şi-au tăiat venele în mod superficial, cu scopuri evidente de şantaj”, anunţă filiala locală a Serviciului rus pentru Aplicarea Pedepselor într-un comunicat.

Toţi au primit îngrijiri medicale şi prognosticul lor vital nu este angajat, adaugă instituţia. „Deţinuţii reclamă o îmbunătăţire a condiţiilor de detenţie”, precizează sursa, care subliniază că situaţia a revenit la normal după câteva ore.

Potrivit Parchetului General, citat de agenţia RIA Novosti, deţinuţii se plâng de preţurile de la magazinul închisorii, de calitatea mâncării şi îngrijirilor medicale.

Acţiuni de grevă a foamei şi mutilare a unor părţi ale corpului de către deţinuţi sunt forme de protest curente în închisorile din Rusia.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului apreciază că aceste acţiuni sunt cauzate de bătăile, torturile şi abuzurile autorităţilor penitenciare, care îi constrâng adeseori pe deţinuţi să-şi denunţe colegii sub promisiunea unei eliberări anticipate.

Rusia înregistrează 640.000 de deţinuţi la o populaţie de 143 de milioane de locuitori, potrivit serviciilor penitenciare ruse.

sursa: www.gandul.info

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved