Pilula de a doua zi: efecte adverse – gândul
Mon, Jun 9th, 2014

Pilula de a doua zi: efecte adverse

pilula

În situații de urgență, multă lume apelează la pilula de a doua zi. Există, însă, și efecte adverse pe care e bine să le știți.

Sunt cazuri în care persoane care au luat pilula de a doua zi pentru a evita o sarcină nedorită au parte de dereglări menstruale. Efectul este normal, ne asigură specialiștii, pentru că această pilulă, numită și contracepția hormonală de urgență, are un conținut ridicat de hormoni.

Clar, este preferabil să recurgi la ea, mai curând decât la un avort, dar nu prea des. Maximum de două ori pe an! Dar și mai bine este să-ți iei ca măsură de protecție un prezervativ.

Pentru că are și efecte adverse – stări de greață, diaree, cefalee, dureri și sângerări abundente la menstruație sau dereglări ale ciclului menstrual.

Vestea bună este că se recomandă folosirea ei doar în situații extreme și nu prea des. În cele mai multe cazuri, menstruația revine la normal, după câteva luni de la administrarea pilulei.

Foto: Shutterstock
sursa: bravonet.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved