Potrivit unui noui studiu, singurătatea este mai periculoasă pentru sănătate decât obezitatea sau fumatul – gândul
Tue, Feb 26th, 2019

Potrivit unui noui studiu, singurătatea este mai periculoasă pentru sănătate decât obezitatea sau fumatul

“Singurătatea muşcă uneori chiar din inimă”, spunea Octavian Paler. Și, într-adevăr, sentimentul de singurătate pot fi mai periculos decât crezi.

Potrivit unor studii noi, singuratatea afectează sănătatea mai mult decât obezitatea sau fumatul.

Suntem o generație singuratică. Conform unor cercetări recente, cei mai singuri se simt tinerii, pentru că ei sunt izolați în propria lume și contactul cu oamenii este, din păcate, mai mult virtual, decât fizic.

Deși experții recunosc că este bine să găsești timp pentru tine și, uneori să fii singur, pe de altă parte, avertizează că singurătatea vine la pachet cu probleme de sănătate și chiar moartea prematură.

Omul are nevoie de rude, de familie si de prieteni pentru a supraviețui. Poate că ai observat că suntem mai fericiți atunci când ne vedem cu prietenii, când luăm prânzul cu familia sau când ieșim o cafea cu colegii.

Experții americani au studiat efectul izolării sociale și al singurătății asupra a 218 de persoane. Conform rezultatelor, individul singuratic are un risc cu 50% mai mare de deces prematur.

De asemenea, specialiștii susțin că singurătatea poate fi mai periculoasă pentru oameni decât obezitatea și fumatul. Deși singurătatea este deseori asociată numai cu sănătatea mintală, oamenii de știință avertizează și asupra consecințelor ulterioare. Persoanele singure sunt mai susceptibile de a fi bolnave, iar simptomele lor sunt mai rele în timpul bolii decât în cazul persoanelor care se află în bunăstare psihologică.

În ceea ce priveşte starea generală de sănătate, singuraticii sunt de două ori mai predispuşi să aibă accidente şi tot de două ori mai înclinaţi să nu facă sport.

Cercetătorii maturisesc că singurătatea este mortală, deoarece aceasta poate duce la o serie de probleme, tulburări de somn, niveluri ridicate de hormoni de stres, inflamare accentuată şi deteriorarea sistemului imunitar. Asta înseamnă risc crescut de boli și leziuni mortale.

În statisticile se arată că cei mai singuri se simt tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani .

Dacă și tu experimentezi sentimentul de singurătate, e timpul să pui mâna pe telefon, să suni un prieten și să iesiți la o cafea. Contactul fizic cu alte persoane nu poate fi înlocuit nimic altceva. Iar fericirea este să-ţi deschizi spiritul către alte realităţi, alte percepţii ale vieţii.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved