Poveste adevărată: “I-am spart emailul tatălui meu și am aflat că o înșela pe mama” – gândul
Sun, Nov 16th, 2014

Poveste adevărată: “I-am spart emailul tatălui meu și am aflat că o înșela pe mama”

121584l-640x0-w-db8cbf09

Am 16 ani și mă pot considera un monstru: am distrus căsnicia părinților mei și mi-am făcut tatăl să mă urască. Îmi dau seama că am greșit, deși am avut intenții bune, dar cred că dacă ar fi să o iau de la capăt aș face la fel. Iar tatăl meu asta nu poate să-mi ierte.

Am aflat că tata are o amantă cu un an în urmă. Întâmplător am dat peste o fotografie în laptopul lui, pe care fusese evident că o ștersese, dar eu am reușit s-o restaurez pe computer, din coșul de gunoi. Mă jucam cu diverse chestii, pentru că sunt pasionată de IT și îmi place să fac aproape orice pe calculator. În fotografia aia tata și femeia aceea erau foarte tandri, într-un oraș din România, unde probabil el spusese că se duce în delegație.

A fost o lovitură dură pentru mine să înțeleg că tata nu îi era fidel mamei. Până la 15 ani crezusem că au o căsnicie minunată, că suntem norocoși, într-o lume în care toată lumea divorța în jurul nostru. În clasa mea mai mult de jumătate dintre copii au părinții divorțați, recăsătoriți unii divorțați a doua sau a treia oară. Niciodată nu i-am înțeles pe oamenii ăștia, de ce mai fac copii dacă tot nu vor să fie împreună?

Aș vrea să se înțeleagă că am făcut ce am făcut pentru că îmi iubesc părinții și pentru că îi voiam să fie din nou ai mei, în niciun caz să se despartă și să îmi stric familia.

Nu am făcut ce am făcut pentru că aș fi fost obsedată să-mi demonstrez că sunt un bun hacker, pentru că nu asta mă interesa atunci. E drept că îmi place foarte mult să îmi demonstrez mie că nu am bariere pe Internet, dar în cazul de față nu asta era important, ci să le salvez căsnicia alor mei.

Așa că am decis să intru în emailul tatălui meu și să văd ce e acolo. Nu mi-a fost greu să găsesc schimbul de emailuri cu femeia asta, de care tata părea destul de atașat. Ce m-a durut mai tare a fost că am aflat din emailurile alea că se purta cu ea ca și cu mama. Uneori folosea aceleași cuvinte. Și asta mi s-a părut cel mai dureros. Cum să facă asta?

Fără să mă gândesc prea mult am făcut-o: i-am trimis mamei, ca din partea tatălui meu, un email în care era o discuție cu cealaltă femeie. Asta a stârnit iadul în casa noastră. Mama a fost isterică de-a dreptul, și cu ocazia asta am aflat că ea știa că tata o mai inșelase o dată, mai demult. Dar că atunci i-a promis solemn că nu se va mai repeta. Iar acum a făcut asta. De fapt el nu făcuse nimic, și a fost cum nu se poate mai șocat. L-am văzut cum s-a repezit la laptop ca să verifice și apoi s-a îndreptat spre mine. A știut din prima clipă. Bine, nici eu nu m-am putut preface că nu știu despre ce e vorba.

Acela a fost primul moment din viața mea în care am simțit că tata mă urăște, că nu se mai uită la mine ca la fiica lui. Unica lui fiică. De data asta eram o proastă care se amestecase unde nu trebuia. Mama l-a dat afară și el s-a mutat. Divorțul se derulează încă, dar după cum evoluează lucrurile e clar că nu se va mai repara nimic. Mama e decisă să nu refacă nimic, iar el nici măcar nu încearcă. Culmea, mi se pare că prin gestul meu nu am făcut decât să-l ajut să ia o decizie pe care oricum voia s-o ia: să rămână cu femeia aia.

Acum sunt în situația ingrată de copil cu părinți divorțați, dar nu numai atât, ci și urât de propriul tată, care mi-a comunicat, via email, că nu mai dorește să afle vreodată ceva despre mine. Sunt distrusă, pare-se, mai mult decât mama, de acest deznodământ, pentru că spre deosebire de ea, eu am fost înșelată pentru prima dată. Oricum, ea pare mult mai ok decât mă așteptam cu situația asta.

Nu știu cum să mai repar, dacă mai e ceva de reparat, din asta, dar aș vrea să-mi recapăt tatăl măcar. Și nu știu cum pot face asta, de vreme ce el mi-a scris ce mi-a scris. Mă puteți sfătui, ca femei mai mature, care cunoașteți psihologia masculină, oare care ar fi calea cea mai bună de a ajunge din nou la inima lui?

sursa: www.eva.ro

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved