Poveste adevărată: “Soțul meu nu vrea să meargă la dentist și mi-e silă să-l sărut” – gândul
Sun, Nov 16th, 2014

Poveste adevărată: “Soțul meu nu vrea să meargă la dentist și mi-e silă să-l sărut”

789110l-640x0-w-f4689ff2

Relația bărbaților cu stomatologul pare a fi diametral opusă relației cu femeile. Și ăsta e un paradox, dacă ne gândim că de igiena orală ține totuși într-o mare măsură succesul pe care-l avem la sexul opus.

Faptul că lor le e frică de medic, în general, de sânge și de durere în special, îi face de multe ori să-și neglijeze grav dantura.

Este și cazul soțului meu, care la nici 30 de ani are un dezastru urât mirositor în gură. Asta i-a creat și obiceiul de a vorbi și râde cu buzele strânse, astfel încât să nu i se vadă lipsurile sau dinții stricați. Dacă la început, atunci când m-a cucerit, am încercat să trec cu vederea aspectul, după cinci ani de conviețuire sunt exasperată de faptul că el nu vrea sub nicio formă să-și trateze problemele, iar asta are efecte neplăcute asupra relației noastre.

Mi-e pur și simplu silă să-l sărut. Iar din cauza infecțiilor din gura lui nu mai facem nici sex oral, pentru că la un moment dat am făcut și eu o infecție genitală de la el. Practic acum încerc să nu respir când fac sex cu el, și am ajuns să prefer pozițiile în care nu am contact direct sau frontal cu gura lui. Dar senzația generală e de disconfort.

L-am luat și cu frumosul și cu scandal, încercând să-l determin să meargă la dentist. Nu vrea pentru că îi e frică. I-am zis că merg cu el, că-l țin de mână, că îi face anstezie, că … orice. Nimic. Nu vrea și pace. Și m-a și păcălit înainte de nuntă, promițând că dacă mă mărit cu el se va duce la dentist. Evident nu s-a ținut de cuvânt.

Mă exasperează această neglijență a lui, dar o blamez și pe mama lui pentru asta, pentru că nu a insistat din copilărie să-i seteze acest comportament responsabil. La maturitate el consideră că merge și așa, și chiar nu pricep unde crede el că se poate ajunge în felul ăsta. Să poarte proteză la 40 de ani?

Pe mine mama m-a supus la adevărate chinuri în copilărie, tocmai ca să am o dantură frumoasă și sănătoasă. Am purtat aparat dentar, ca să-i îndrept, mai târziu i-am albit, merg periodic la control și la detartraj, și am grijă de gura mea așa cum am grijă să mă îmbrac elegant ca să atrag privirile.

Consider că asta nu ține numai de conchetărie, ci de educație. Și evident că îmi e ciudă că el nu mă tratează cu reciprocitate. Până la urmă e o dovadă de respect să fii sănătos, nu numai pentru tine, ci și pentru partener, așa cum te speli pe dinți înainte de a pupa pe cineva, trebuie să ai grijă ca și acei dinți să fie sănătoși, nu?

În fine, nu știu cum să mai procedez cu această chestiune care pe mine una mă afectează destul de mult și n-aș vrea să ajung să-mi pierd căsnicia din cauza unor dinți stricați.

Pentru că e natural să cauți în altă parte satisfacție sexuală, dacă acasă nu mai există. Iar în acest moment ne îndreptăm vertiginos spre acel moment în care probabil fiecare ne vom îndrepta atenția spre altcineva. Ce e trist e că sunt sigură că el va găsi femei care să-l placă și să-l accepte chiar și așa…

sursa: www.eva.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved