Poveste adevărată: “Soțul meu vrea să-şi mai ia o nevastă, pentru ‘anumite nevoi’” – gândul
Sun, Nov 16th, 2014

Poveste adevărată: “Soțul meu vrea să-şi mai ia o nevastă, pentru ‘anumite nevoi'”

594127l-640x0-w-a48ad9d7

Căsnicia mea se află într-o cumpănă pe care nu știu cum s-o rezolv. Sunt căsătorită de cinci ani cu un cetățean algerian. A fost dragoste la aproape prima vedere, eram studenți Erasmus la aceeași facultate, în Portugalia, iar el era tipul după care întorceau capul aproape toate fetele

El m-a preferat pe mine și credeam că odată cu căsătoria noastră va începe capitolul cu „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. De trei ani avem și o fetiță care este rațiunea mea de a trăi. Între timp ne-am mutat în Franța, unde el a primit un job foarte bun care ne permite să trăim la un nivel mult mai bun.

Totuși, de un an de zile, de când am făcut prima vizită în Algeria, la familia lui, el s-a schimbat în mod ciudat și insistă să ne mutăm acolo cu familia lui. E adevărat că la asta contribuie și faptul că firma la care lucrează el aici, în vest, i-a făcut o propunere cam de nerefuzat de a-l face reprezentant pentru nordul Africii, și asta ar însemna o reală dezvoltare profesională și pentru el, dar mai ales un salt social pentru familia lui de acolo.

Până aici nimic rău, veți zice, mai ales că nicio soție nu cred că ar vrea să stea în calea afirmării bărbatului ei. În plus, în concediul pe care l-am făcut acum un an acolo, mi-a plăcut foarte mult și familia lui și zona în care trăiesc ei. Totuși, două lucruri am învățat să deosebesc atunci când îmi place ceva: că un loc e întotdeauna mai frumos în concediu, decât atunci când trăiești efectiv zi de zi în el, și că e bine ca un cuplu să nu trăiască prea aproape de familia lărgită a unuia dintre ei, mai ales dacă există diferențe educative sau de religie între familii. Se pare că noi întrunim perfect cele două elemente ce ar trebui evitate.

Principala mea grijă este că odată mutați în Algeria soțul meu va avea mână liberă să practice poligamia. E adevărat că în ultimul timp este tot mai puțin practicată și la ei, dar încă este legală. Iar în acești cinci ani de căsnicie, deși pot spune că am fost cu adevărat fericită, am simțit de câteva ori că soțul meu a avut și alte femei. În Franța amantlâcul se practică cu lejeritate, se tolerează și nu face nimeni un capăt de lume din asta. Ca să-mi păstrez căsnicia am mai închis și eu ochii la anumite semne.

Însă e cu totul altceva să știu că legal oricând pot fi „dublată” de o altă femeie. De curând am avut discuția asta cu el, văzând că tot insistă să ne mutăm acolo. Mi-a recunoscut că nu i s-ar părea o idee rea să „putem avea pe încă cineva cu noi” – asta a fost exprimarea lui. Pentru că „un bărbat are anumite nevoi”, chiar dacă își iubește soția foarte mult, este perfect capabil să mai iubească – în alte feluri – și pe altele.

Sunt, de atunci, întoarsă pe dos. Pe de-o parte pentru că evident nu-mi convine această perspectivă, pe de altă parte pentru că văd cum se apropie cu pași repezi concretizarea ei, atâta vreme cât eu și fiica noastră suntem întreținute de el, deci job-ul lui are toate șansele să fie pus pe primul loc în alegerea asta. El este teribil de tentat atât de job, cât și de ideea de a se întoarce să trăiască în țara lui natală, între regulile pe care le știe și le admiră, și de pe o poziție foarte înaltă.

Pentru mine, perspectiva este de a mă afunda într-un statut de persoană de mâna a doua, o femeie fără carieră, al cărei unic scop în viață este copilul, bărbatul și familia. Statut care nu m-a deranjat până acum, dar care capătă alte valențe în perspectiva de a fi „una dintre nevestele soțului meu”. Nu știu ce să fac, încotro s-o apuc.

sursa: www.eva.ro

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. radu says:

    Defapt el are de ales dintre familie sau postul de munca visat defapt intreabal ce este mai important pentru el.Alegerea de a te casatori cu un cetatean strain implica niste riscuri din cauza diferentelor de cultura, religie, nationalitate etc care ies la suprafata aducind gauri in “barca iubirii” uneori chiar scufundind-o.Sper totusi ca sotul tau va alege familia daca are un job citusi de bun in Franta ce dracu sorry de expresie vrea sa se duca in Algeria.Faptul ca te insala tu simti si inchizi ochii defapt el va continua sa te insele asemenea unui infractor care recidiveaza “Azi furi un ou,miine un bou”,nu trebuie sa suporti aceasta de dragul relatiei sau nustiu ce alt motiv,dragostea trebuie sa se bazeze pe incredere reciproca.Incearca in fiecare zi sa schimbi ceva in relatia voastra deobicei barbati o iau pe carari gresite din motiv ca relatia e monotona are nevoie de ceva schimbare sau liseste acel ceva unde el ar putea gasi.
    Sper ca totusi povestea voastra va avea un final fercit !!!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved