Povestea bebeluşului care a sfidat toate previziunile medicilor – gândul
Sun, Dec 15th, 2013

Povestea bebeluşului care a sfidat toate previziunile medicilor

Untitled

Ryan Edwards este un băieţel în vârstă de un an care i-a uimit pe medici. Aceştia nu-i dăduseră prea multe şanse de supravieţuire. Copilul suferă de sindromul Ellis-van Creveld, o boală care afectează dezvoltarea masei osoase, dar cu toate astea, Ryan a reuşit să făcă primii paşi, notează Daily Mail.

Rezultatele analizelor din săptămâna 20 de sarcină au arătat că urma să se nască cu probleme de sănătate. Copilul prezenta un risc crescut ca organismul lui să nu se dezvolte corespunzător. Medicii au sfătuit-o pe mamă să facă avort.  Natasha Williams, în vârstă de 26 de ani, a refuzat însă acest lucru.

„În perioada sarcinii totul a decurs perfect, până la un punct. Am înlemnit când mi s-a spus că este o problemă cu cel mic. Atunci când medicii mi-au spus că avortul este o opţiune nu am părut deloc surprinsă, pentru că m-am aşteptat la acest lucru”, a mărturisit femeia.

Aceasta a mai povestit că medicii i-au dat o săptămână termen să se gândească dacă păstrează sau nu sarcina, având în vedere faptul că cel mic risca să nu poată duce o viaţă normală.

„A fost incredibil când l-am auzit plângând pentru prima dată”, a mai spus femeia. Din cauza bolii de care suferă mâinile, picioarele şi trunchiul sunt mai scurte decât în mod normal. Mai mult, copiii diagnosticaţi cu această boală se nasc cu mai mult degete. Acestsa este şi cazul lui Ryan, care are 12 degete la mâini şi la picioare.

Deşi medicii i-au spus părinţilor săi că nu se va dezvolta normal, copilul a sfidat previziunile doctorilor. Zâmbeşte, se ridică singur şi respiră fără ajutorul aparatelor. În plus, acesta a uimit pe toată lumea când a început să facă primii lui paşi.

Statisticile citate de Daily Mail arată că sindromul Ellis-van Creveld este o boală afectează unul din 200.000 de nou-născuţi.  

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved