Povestea lui Hachiko se repetă: Un câine îşi aşteaptă de CINCI ANI stăpânul în locul în care a murit – gândul
Sun, Jan 12th, 2014

Povestea lui Hachiko se repetă: Un câine îşi aşteaptă de CINCI ANI stăpânul în locul în care a murit

hachiko_dead_umz372_71359200

Oraşul bolivian Cochabamba este martorul unei lecţii de loialitate şi perseverenţă oferite de un căţel, care de cinci ani îşi aşteaptă la un colţ de stradă stăpânul ce a murit acolo în urma unui accident.

I se spune “Hachi”, “Huachi” sau “Huachito”, după numele câinelui din filmul japonez “Hachiko”, povestea sa fiind izbitor de asemănătoare. Stăpânul lui Hachiko, un profesor de inginerie agronomă la Universitatea din Tokyo, a murit în anul 1925 în urma unei hemoragii cerebrale, dar căţelul a venit în fiecare zi gară, timp de nouă ani, pentru a-l aştepta la ora la care sosea trenul cu care făcea naveta, potrivit Agerpres.

Stăpânul căţelului din Bolivia era un student care mergea în fiecare zi la facultate cu motocicleta şi el îl urma. Dar, într-o zi a fost victima coliziunii cu un taxi şi a decedat în drum spre spital. De atunci, căţelul trece în fiecare zi pe acolo şi, când ajunge la intersecţia unde s-a petrecut accidentul, începe să plângă, povestesc localnicii care îl îndrăgesc şi îi aduc de mâncare, la fel cum făceau şi japonezii cu Hachiko.

Mai mulţi oameni au încercat să-l adopte şi l-au luat la ei acasă în alte părţi ale oraşului, dar se pare că afecţiunea lui faţă de stăpânul pe care l-a pierdut este mai puternică, pentru că de fiecare dată a fugit şi s-a întors la locul accidentului, sperând că îl va mai revedea trecând pe acolo cu motocicleta.

sursa: www.romaniatv.net

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved