Povestea vieţii, cusută în palmă: broderiile în piele care vorbesc despre durere, dragoste, familie şi uitare – gândul
Fri, Jan 17th, 2014

Povestea vieţii, cusută în palmă: broderiile în piele care vorbesc despre durere, dragoste, familie şi uitare

646x404s

Spaniolul David Cata s-a remarcat în lumea artistică după ce şi-a prezentat creaţiile pe site-ul personal. Proiectul artistic intitulat „Sub piele“ nu este atât de dureros pe cât pare, broderiile fiind realizate în epidermă, care nu are terminaţii nervoase sau vase de sânge.

Ţine doar de îndemânarea cu care artistul mânuieşte acul pentru ca operele sale să nu producă prea multă suferinţă, cu toate că acesta consideră că durerea nu ar trebui să constituie o piedică în calea artei.

David Cata şi-a cusut în palmă chipurile celor dragi, proiect pe care îl consideră un fel de autobiografie pe trup, de tip jurnal. Într-o înregistrare postată pe site-ul său, spaniolul arată cum poate fi îndepărtată o astfel de lucrare şi urmele care rămân după ce firele au fost smulse, pur şi simplu.

Mi-am cusut în palmă feţele oamenilor care mi-au marcat viaţa: membrii familiei, prieteni, iubite, profesori. Vieţile lor s-au intersectat cu a mea şi au contribuit la construirea istoriei mele personale. (…) Fiecare persoană pe care o întâlnim ne influenţează cumva. Imaginea lor se proiectează asupra noastră, reamintindu-ne de unde am venit. Vieţile lor devin parte din viaţa noastră. Fiecare împunsătură de ac pe care o fac îi reprezintă pe ei, scrie Cata pe site-ul său.

Acesta consideră că momentele petrecute alături de cei cu care ne întâlnim de-a lungul vieţii dăinuie în memorie până în clipa în care, la final, ajung să fie date uitării. O realitate dureroasă pe care a redat-o în cadrul proiectului său.

sursa: adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved