Prima postare pe Facebook a unui bebeluş are loc la doar o oră de la naştere – gândul
Thu, Aug 29th, 2013

Prima postare pe Facebook a unui bebeluş are loc la doar o oră de la naştere

Prima postare pe Facebook a unui bebeluş are loc la doar o oră de la naştere

Beyoncé a fost mândră să-şi scoată copilul în public, pe internet FOTO Tumblr

64% din părinţii implicaţi într-o cercetare au recunoscut că postează fotografii cu bebeluşul lor pe diverse reţelele sociale

Bebeluşii de astăzi iau contact cu mediul virtual la 60 de minute de la naştere. Entuziasmul şi nerăbdarea îi împinge pe cei abia deveniţi părinţi „să-şi arunce“ propriii copii în vârtejul online, pe Facebook, Instagram sau Twitter, la aproape o oră după ce i-au adus pe lume.

Potrivit unor sondaje realizate în Marea Britanie, două treimi din totalul nou-născuţilor apar în mediul online la nici 60 de minute de la naştere. Principalul motiv care stă în spatele acestor acţiuni pare să fie legat de euforia creată de naşterea prinţului George, bebeluşul lui Kate Middlenton şi al lui William.

În luna iulie, ducesa de Cambridge a părăsit maternitatea St. Louis din Londra, după numai 24 de ore de la naştere, în aplauzele şi strigătele de bucurie ale celor veniţi să-l celebreze pe noul urmaş la tron. Gestul ei nu a rămas neobservat, motiv pentru care, astăzi, 74% din cei deveniţi părinţi se grăbesc să-şi confirme public noul statut. Şi cum altfel ar putea face asta dacă nu printr-o postare pe Facebook?

Întrebaţi cine anume uploadează fotografiile cu nou-născuţii pe internet, numai 62% din părinţi au recunoscut că ei înşişi şi-au făcut timp pentru o interacţiune socială. Iar atunci când mamele şi taţii sunt prea ocupaţi, rudele (22%) şi prietenii apropiaţi (16%) le dau o mână de ajutor.

Rezultatele aceloraşi sondaje au arătat şi care sunt reţelele preferate ale părinţilor atunci când împărtăşesc fotografiile cu o comunitate online. Astfel, 77% din subiecţii intervievaţi rămân fideli Facebook-ului, în timp ce procentul scade până la 48% în cazul Instagram şi 32% în cazul Flickr.

Concluziile amintite anterior vin în completarea unui sondaj condus de site-ul Posterista care a chestionat 2.367 de părinţi cu copii mai mici de cinci ani. Potrivit acestora, 64% din respondenţi au recunoscut că încarcă poze cu propriile odrasle pe internet de cel puţin trei ori pe săptămână. În general, cei care recurg la aceste gesturi vor să comunice marea veste prietenilor aflaţi în altă ţară (56%) sau, pur şi simplu, îşi exprimă dragostea pentru cel mic (49%).

sursa: adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved