Prima ţară care ar putea interzice limbajul vulgar pe internet – gândul
Mon, Jul 29th, 2013

Prima ţară care ar putea interzice limbajul vulgar pe internet

Rusia ar putea interzice limbajul vulgar pe internet. O deputată din camera inferioară a Parlamentului Federaţiei Ruse a propus blocarea paginilor web care conţin înjurături, dacă limbajul obscen nu este şters în 24 de ore, informează Pravda.

Iniţiativa îi aparţine deputatei Yelena Mizulina, preşedinta Comisiei pentru familie, femei şi copii şi principala “arhitectă” a legii pentru protecţia copiilor, introdusă de Federaţia Rusă în septembrie 2012. Prin această lege s-a constituit o bază de date cu pagini de internet interzise, în principal cele care prezentau pornografie infantilă şi informaţii despre suicid sau droguri.

Totodată, în urma introducerii legii, cărţile, concertele şi programele de televiziune au început să fie marcate în funcţie de vârsta audienţei căreia li se adresează.

Noua interdicţie online ar urma să se aplice pentru reţelele de socializare, paginile web obişnuite şi forumurile de discuţie.

“Părinţii sunt îngrijoraţi că tinerii ar putea adopta stereotipul greşit că este normal să foloseşti un limbaj vulgar în comunicare”, a explicat Mizulina.

“Primim foarte multe plângeri din partea părinţilor cu privire la cantitatea excesivă de limbaj vulgar din publicaţiile de pe internet sau de pe reţelele de socializare folosite de copii”, a adăugat ea.

“Limbajul obscen îi jigneşte atât pe copii, cât şi pe adulţi. Interzicerea folosirii acestuia nu este o îngrădire a drepturilor omului, este un prim pas către un stil de viaţă civilizat. Dacă nu folosim un limbaj vulgar în viaţa reală, de ce l-am folosi pe internet? Deputata Mizulina susţine protejarea păturilor vulnerabile ale populaţiei, în mod special copiii. Cred că iniţiativa ar trebui sprijinită”, este de părere preşedintele Baroului Regional din Moscova, Sergei Smirnov.

sursa: www.gandul.info

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved