Primul om pe Marte va fi o femeie! NASA o antreneaza chiar daca acum are doar 17 ani! – gândul
 
Thu, Jul 12th, 2018

Primul om pe Marte va fi o femeie! NASA o antreneaza chiar daca acum are doar 17 ani!

Desi pare incredibil, prima misiune pe Marte nu va avea loc mai devreme de 2033.

Primul om pe marte va fi o femeie! NASA deja o antreneaza desi are 17 ani. Alyssa Carson, la prima vedere, pare o adolescenta ca oricare alta, numai ca ascunde un secret pe care nimeni nu-l stie: are toate sansele sa fie prima femeie pe Marte.

Alyssa este din Baton Rouge, Louisiana, iar NASA o antreneaza sa devina astronaut in prima misiune pe planeta Marte cu echipaj uman care este estimat sa aiba loc nu mai devreme de 2033.

Oricat ar parea de incredibil, pustoaica a inceput antrenamentele si pregatirea extrem de riguroasa inca de acum 2 ani, de la varsta de 15 ani, si cel mai probabil acest efort va continua toata viata ei.

Este prima persoana din istoria NASA care a terminat “NASA Passport Program” dupa ce a mers la toate cele 14 sedii NASA, de asemenea este si cea mai tanara viitoare astronauta care a absolvit programul de astronaut si a obtinut certificatul care o poate lasa sa ajunga oricand in spatiu.

Ca sa fie sigura ca va face fata fara probleme pe misiunea spre Marte, ea studiaza toate materiile de la scoala in 4 limbi straine: engleza, chineza, franceza si spaniola.

“Cea mai mare dificultate pentru mine este timpul. Am atatea lucruri pe care trebuie sa le fac pentru acest program, pe langa liceu. Prima data cand m-am gandit ca vreau sa devin astronaut a fost la varsta de 3 ani”, a declarat pustoaica.

La varsta de 18 ani, ea va aplica la Universitatea Spatiala Internationala unde va continua specializarea, chiar daca si pana acum s-a pregatit intens. A facut zeci de ore de scufundari, de zboruri, de antrenamente in costumul greoi de astronaut si alte antrenamente in conditii de imponderabilitate.

Pe langa toate acestea ea este si public speaker si merge deseori prin licee pentru a le explica adolescentilor cat este de important sa-si urmeze visul si sa creada in pasiunile lor. Povestea ei este de-a dreptul inspirationala si speram ca intr-o zi chiar sa reuseasca sa ajunga pe Marte.

sursa ciao.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved