Primul stat european care introduce un “al treilea gen” pe certificatele de nastere – gândul
 
Mon, Aug 19th, 2013

Primul stat european care introduce un “al treilea gen” pe certificatele de nastere

Germania va deveni primul stat european care va introduce un al treilea gen, “nedeterminat” pe certificatele de nastere, o initiativa condusa de UE pentru oprirea discriminarii in statele europene, potrivit editiei online a publicatiei germane Spiegel.

Legea care va intra in vigoare in luna noiembrie a acestui an permite parintilor sa nu completeze campul referitor la sexul bebelusilor, astfel incat copii care se nasc cu malformatii genitale, avand caracteristici ale ambele sexe, masculin s feminin, sa poata decida mai tarziu daca vor deveni femei sau barbati, scrie Ziarul Financiar.

Germania este prima tara de Europa care introduce o astfel de masura, ziarul german “Süddeutsche Zeitung” numind aceasta schimbare “o revolutie in legislatie”.

Pana in acest moment nu s-a stabilit in ce masura vor afectate alte documente oficiale, cum ar fi pasapoartele sau carnetele de conducere, unde personale au de ales doar intre doua optiuni la “categoria sex”.

sursa: stirileprotv.ro, Ziarul Financiar

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved