Racheta de asfalt cu care Mercedes vrea sa castige razboiul cu Porsche, Audi si BMW – gândul
Mon, Jul 8th, 2013

Racheta de asfalt cu care Mercedes vrea sa castige razboiul cu Porsche, Audi si BMW

 

Noul AMG este programat pentru lansare in 2015. Nemtii au inceput din timp testele.

Mercedes, Audi si BMW sunt trei companii care nu stau, ci se alearga cu sute de cai intr-un razboi continuu pentru “cumpararea” clientilor. Nu trece luna fara ca una dintre ele sa nu lanseze ceva deja vandabil sau vreun prototip. Proiectele sunt fininantate din bugete R&D (Research & Development) si incep cu ani buni ianinte de finalizarea unui model de serie. Mai sunt doi ani pana cand Mercedes vrea sa inlocuiasca SLS AMG-ul – “nou” 300SL din anii ’50 – cu SLC AMG.

Numele de cod al masinii este C190. Nu se stie de ce nemtii au vrut sa-I schimbe “S”-ul final cu litera “C”. Mercedes a anticipat mai pe ocolite ca rivalul principal va fi Porsche 911. BMW are masini la fel de puternice insa departe de segmentul in care e Mercedes. Designul si pretul sunt la la alt nivel. Audi are R8-ul care poate, intr-adevar, sa concureze oricand cu un AMG. Fata de SLS-ul actual, SLC-ul prins de paparazzi are usi normale, nu tip “fluture”. Pe inregistrari vedem si un spoiler si un esapament dublu – lucruri normale la o masina sport. Motorul prevazut de specialist este un V8 de 4 litri si 500 de cai putere.

Pentru variantele “S” si Black Series s-ar putea ca puterea sa urce la 550/590 CP. Pretul estimat e undeva la 110.000 de euro, de cel putin doua ori mai mic decat al SLS AMG-ului (250.000 de euro). Probabil ca de aici si schimbarea acelui “S” din denumire. Este o masina cu un nivel de fabricatie/dotari si putere ceva mai jos.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved