RISC MATERNAL. COVID-19 ALTEREAZĂ placenta, spun noi studii – gândul
Fri, May 22nd, 2020

RISC MATERNAL. COVID-19 ALTEREAZĂ placenta, spun noi studii

Noi cazuri atipice contrazic tot ce au crezut cercetătorii despre COVID-19. Noi studii arată că acestea duce la anormalități ale placentei. Cel mai recent caz cu un nou născut infectat de mama sa, testată pozitiv pentru COVID-19, a fost semnalat în Africa de Sud. Bebelușul de doar două zile a murit după ce creierul său a fost deprivat de sânge și oxigen. Medicii au spus că a avut probleme cu plămânii care au necesitat ventilație artificială imediat după naștere.

Mama acestuia a fost diagnosticată cu noul coronavirus iar ulterior și copilul a fost testat pozitiv, a anunțat ministrul sănătății sud-african, adăugând că bebelușul s-a născut prematur și a avut nevoie de asistență respiratorie, scrie BBC.

Bebelușul a avut probleme cu plămânii care au necesitat ventilație artificială imediat după naștere

„Din nefericire am înregistrat primul deces neonatal din cauza COVID-19. Bebelușul avea două zile născându-se prematur”, a declarat dr. Zweli Mkhize, ministrul de resort, adăugând că „acesta a avut probleme cu plămânii care au necesitat ventilație artificială imediat după naștere”.

Întrebat de către BBC dacă aceasta este cea mai tânără victimă înregistrată în Africa din cauza noului coronavirus, directorul Centrului African pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), dr. John Nkengasong a declarat că „din câte știm acesta este primul caz de care CDC Africa a luat cunoștință”.

Bebelușul s-a născut cu ritm cardiac scăzut iar medicul legist a notat drept cauză primară a decesului encefalopatie hipoxic-ischemică severă, însemnând că creierul acestuia a fost deprivat de sânge și oxigen, în timp ce COVID-19 matern a fost listat drept cauză secundară.

Placentele femeilor însărcinate care au fost infectate cu noul coronavirus au prezentat anomalii

Un studiu realizat de cercetătorii de la Northwestern University, Chicago, a descoperit că placentele femeilor însărcinate care au fost infectate cu sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV2) au prezentat anomalii, comparativ cu cele ale femeilor neinfectate, potrivit news-medical.net.

Placentele au prezentat mai multe caracteristici ale malperfuziei vasculare materne (MVM), un model recunoscut de afectare a placentei care este asociat cu rezultatele adverse ale sarcinii.

Efecte asociete infectării cu COVID-19  a mamei: creșterea fetală redusă, preeclampsie, nașterea prematură și nașterea mortală

Exemple ale acestor rezultate adverse au fost anterior demonstrate, incluzând creșterea fetală redusă, preeclampsie, nașterea prematură și nașterea mortală.

La nivel mondial au fost raportate și alte victime extrem de tinere ale noului coronavirus, inclusiv un bebeluș de doar trei zile care a murit în 5 mai în Marea Britanie. Și în cazul respectiv mama a fost diagnosticată cu COVID-19 iar bebelușul a fost testat pozitiv imediat după naștere.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved