Rusia va inconjura Pamantul cu o retea de telescoape – gândul
Wed, Feb 20th, 2013

Rusia va inconjura Pamantul cu o retea de telescoape

 

Rusia va aloca două miliarde de dolari pentru dezvoltarea unui program de apărare în faţa ameninţărilor venite din spaţiu, ce ar urma să fie gata în zece ani.

Proiectul exista, el a fost deja elaborat si, in prezent, se afla pe masa de lucru a vicepremierului Dmitri Rogozin, initiatorul acestui program. Este de asteptat ca ploaia de meteoriti care a lovit regiunea Celiabinsk, provocand daune materiale importante, va grabi adoptarea pachetului de masuri pus la punct de cercetatorii rusi.

Se preconizeaza crearea unui sistem alcatuit dintr-o retea de telescoape (modernizarea celor existente si realizarea unora mai mari, cu diametru de peste 2 metri), amplasata in jurul Pamantului. Cu ajutourl acestor instalatii va fi monitorizat spatiul extraterestru, iar in cazul aparitiei unui pericol real se va interveni cu rachete termonucleare.

Oamenii de stiinta din Rusia, care au lucrat la acest proiect sustin, de asemenea, necesitatea colaborarii cu cercetatori din intreaga lume in vederea realizarii, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, a unui scut global anti-meteoriti.

Daca totul va decurge normal, in 2018 va fi pus in functiune The B612 Foundation Sentinel Space Telescope, conceput de specialistii americani si care are menirea de a monitoriza 90% dintre asteroizii cu diamentru de 100 de metri.

sursa: incomemagazine.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved