Scandal in fotbalul international. Sase oficiali FIFA au fost arestati la Zurich pentru coruptie – gândul
Wed, May 27th, 2015

Scandal in fotbalul international. Sase oficiali FIFA au fost arestati la Zurich pentru coruptie

61673918

Sase oficiali ai Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) au fost arestati miercuri la Zurich pentru coruptie, la cererea Statelor Unite, a anuntat Tribunalul federal elvetian, citat de Reuters.

Investigatia, lansata de procurorul general al SUA, este o lovitura dura pentru imaginea FIFA.

Mai mult de zece oficiali FIFA sunt pusi sub acuzare pentru fapte precum spalare de bani sau organizare de grup infractional.

Printre ei se numara cei mai fideli aliati ai lui Blatter, presedintele FIFA: Jeffrey Webb (Insulele Cayman, vicepresedinte FIFA), Eugenio Figueredo (Uruguay, vicepresedinte FIFA) si Jack Warner (Trinidad – Tobago).

Oficialii au fost ridicati de procurori din luxosul hotel Baur au Lac (cu vedere la Alpi si Lacul Zurich), unde erau cazati in vederea congresului de vineri.

Acuzatiile privesc presupuse fapte de coruptie petrecute in ultimii 20 de ani, incluzand modul in care FIFA a acordat statutul de tara-gazda a Cupei Mondiale la fotbal, dar si afacerile privind drepturile de televizare.

Cele mai dure anchete jurnalistice se refera la modul in care FIFA a atribuit Rusiei si Qatarului organizarea Cupei Mondiale din 2018, respectiv 2022, scrie HotNews.

Sursa: Agerpresstirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved