Scandal internaţional. Copilul unei italience, scos cu forţa de medicii britanici, prin cezariană – gândul
Mon, Dec 2nd, 2013

Scandal internaţional. Copilul unei italience, scos cu forţa de medicii britanici, prin cezariană

Untitled

Serviciile sociale din Marea Britanie au scos cu forţa un bebeluş din burta unei femei, pe motiv că mama avusese o cădere psihică, dându-l apoi spre adopţie. Episodul operaţiei de cezariană forţată, după ce femeia a fost sedată, s-a petrecut după ce Consiliul din Essex a obţinut un ordin judecătoresc pe care mama, care şi-a recăpătat între timp sănătatea psihică, îl contestă vehement.

Femeia, o italiancă aflată în acel moment în Marea Britanie la un curs de formare profesională, reclamă că nu a fost niciun moment avertizată că i se va face cezariană şi îşi va pierde fiica, acum în vârstă de 15 luni. În plus, nu există date care să indice că naşterea naturală ar fi pus în pericol mama sau bebeluşul.

Asistenţii sociali cred însă că au acţionat în interesul copilului şi refuză să i-l dea mamei, chiar dacă ea s-a recuperat între timp complet.

„N-am auzit una ca asta în 40 de ani de când profesez”, spune avocatul său, Brendan Fleming , pentru The Sunday Telegraph. „Pot să înţeleg dacă se consideră că cineva care suferă de o boală nu poate consimţi la o interveţie chirurgicală, dar o cezariană forţată este fără precedent”, consideră el.

Avocatul crede că orice îngrijorare a asistenţilor sociali britanici ar fi trebuit să conducă la anunţarea autorităţilor din Italia, urmând ca decizia să fie a acestora.

Potrivit relatărilor, la acel moment, femeia suferise un atac de panică în timpul şederii la hotel. Rudele sale sunt convinse că episodul a apărut pentru că uitase să îşi ia medicamentele împotriva depresiei care îi fuseseră prescrise. După ce a fost chemată poliţia, femeia a fost dusă la un spital de psihiatrie şi diagnosticată cu o problemă de sănătate mintală.
Copilul a fost nascut cinci săptămâni mai târziu, după care mama s-a întors în Italia.

Cazul s-a transformat ulterior într-un scandal internaţional, un judecător de la Înalta Curte din Italia întrebându-se dacă nu cumva procedurile britanicilor ar fi trebuit să ţină cont că bebeluşul urma să fie cetăţean italian.

În februarie, mama a solicitat într-o audiere la Chelmsford Crown Court, să i se înapoieze fiica. Judecătorul britanic a decis însă rămânerea copilului în adopţie, argumentând cu riscul ca mama să sufere o recidivă.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved