Scrisoarea emoționantă a unei mame, aflată pe moarte, pentru fiii ei – gândul
Sat, Nov 11th, 2017

Scrisoarea emoționantă a unei mame, aflată pe moarte, pentru fiii ei

O scrisoare lăsată de o tânără mamă de 34 de ani pentru cei doi fii ai ei înainte de a muri din cauza cancerului cerebral a făcut înconjorul lumii, emoționând zeci de mii de oameni, scrie ABC News.

Sara Chivers, în vârstă de 34 de ani,este din Melbourne și a aflat în luna martie că are cancer cerebral în fază terminală.

Ea a fost diagnosticată inițial cu cancer la creier când avea 25 de ani. „Eu trăiesc cu cancer cerebral terminal„, a spus ea. „Întrebarea nu este dacă voi muri de această boală, ci când se va întâmpla asta. Această întrebare mi-o pun de când eu și cancerul cerebral am făcut cunoștință”, explică australianca.

De la diagnosticul inițial, s-a căsătorit și a avut doi copii. Alfie, de 18 luni, a fost, de asemenea, diagnosticat cu cancer cerebral, deși experții medicali „cred că o legătură genetică între tumori este puțin probabilă”.

Un oncolog i-a spus că sunt șanse ca o mamă și copilul ei să aibă tipuri diferite de cancer cerebral sunt infime.

Astfel că, dorind să lase o moștenire pentru Alfie și fratele său mai mare Hugh, de 3 ani, Sara a scris o scrisoare care să-i îndrume după ce ea nu mai este.

„Diagnosticul lui Alfie mi-a dat altceva pentru ce să lupt”, a spus Sara. „Nu mai este vorba despre mine. E vorba de el.

Dragi Hugh și Alfie,
Nu voi fi pe aici să vă văd crescând. Este un lucru greu de spus și chiar mai greu de înfruntat. Va trebui să auzți de la alții despre lucrurile mici care m-au făcut: parfumul meu preferat este Michael Kors, mâncarea mea preferată sunt spaghetele bolognese, iarna este anotimpul meu preferat.

Aș vrea să fiu un bucătar mai bun. Colecționez memento-urilor – etichete mici cu numele spitalului, o poezie scrisă de Leigh când am împlinit 21 de ani, primele haine ale copiilor. Știu că tatăl vostru, și satul nostru, familia și prieteni, mă vor ține în viață pentru voi cât de mult pot, dar sunt câteva lucruri pe care vreau să le auziți de la mine. Nu vă fie frică să vă exprimați emoțiile. Nu mă voi plictisi niciodată să aud „Te iubesc” de la Leigh, de la voi, de la familia mea, de la prieteni.

Iubiți intens. După cum se spune, este mai bine să fi iubit și să pierzi, decât să nu fi iubit deloc. Așa simt despre voi doi. Inima frântă nu descrie nici măcat de aproape durerea pe care o simt pentru că nu voi face parte din viețile voastre în viitor, dar nu aș schimba sau renunța la timpul petrecut împreună și la imensa bucurie pe care mi-ați adus-o. Sunteți fără îndoială cele mai frumoase realizări ale mele.

Acordați atenție studiului, dar țineți minte că școala înseamnă mult mai mult decât manualele. Faceți sporturi de echipă, încercați un instrument muzica, învățați o limbă străină. Întotdeauna încercați să faceți ce puteți mai bine. N-aș mai putea cere mai mult de la voi. Să nu vă temeți niciodată de eșes – veți învăța mai multe din greșeli decât din succese. Nu există niciodată ceva mai sigur decât schimbarea, așa că îmbrățișați-o. Să nu vă fie teamă să încercați lucruri noi. Călătoriți cât de mult posibil – va modela caracterul. Fiți curajoși în convingerile voastre și credeți în voi înșivă. Nu tachinați niciodată sau nu ridiculizați pe cineva pentru că sunt diferiți față de voi. Veți fi o persoană mai bună dacă vă înconjurați cu oameni care vă vor contesta părerile și credințele.

Nu pot să subliniez suficient importanța bunelor maniere la masă. Amintiți-vă să spuneți vă rog și să mulțumiți. Adresați-vă părinților și prietenilor voi cu doamna și domnule, dacă nu vi s-a spus altfel. Faceți-vă paturile când stați în casele altor oameni și oferiți-vă mereu să ajutați la strângerea mesei și la spălatul vaselor.

Veți avea prieteni pentru un sezon, prieteni pentru un motiv, prieteni pentru viață. Nu va dura prea mult pentru a determina care dintre ei se încadrează în fiecare categorie. Familia e întotdeauna pe primul loc. Vom fi întotdeauna acolo pentru voi, indiferent de greșelile sau alegerile greșite per care le veți face; și pentru a vă ajuta în momente dificile și pentru a sărbători victoriile vieții. Fiți buni cu tatăl vostru. Nu va fi ușor pentru el să vă crească singur, dar orice decizie va lua, va fi în interesul vostru. El este un tată excepțional și un model de comportament. Nu-l lăsați să se îndoiască de el însuși sau de munca minunată pe care o va face pentru a vă modela în bărbații pe care visez că veți deveni.

Va veni o vreme când vrea să găsească din nou fericirea cu o parteneră nouă. Acceptați și îmbrățișați alegerea lui și știți că ea fi o influență feminină pozitivă în viața voastră. Am încredere că va lua decizia corectă, pentru el și pentru voi doi, și sper că ea vă va îmbogăți viața la fel de mult cum voi ați îmbogățit-o pe a mea.

Tatăl vostru este omul cel mai admirabil și curajos pe care l-am cunoscut vreodată. El este partenerul meu, stânca mea, totul meu. El a dat dovadă de curaj în fața adversităților noastre și, fără el lângă mine, aș fi cedat. Voi fi pentru totdeauna recunoscătoare pentru timpul petrecut împreună, amintirile pe care le-am creat, dragostea pe care am împărțit-o. A fost întotdeauna el. Va fi tot timpul. Cu dragoste,

Mămica

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved