Secretele longevității: de ce trăiesc oamenii din aceste țări mai mult decât alții – gândul
Thu, Sep 21st, 2017

Secretele longevității: de ce trăiesc oamenii din aceste țări mai mult decât alții

Care sunt secretele longevității? Deși speranța medie de viață este de 71 de ani, există țări unde oamenii depășesc lejer vârsta de 90 de ani. Îți prezentăm mai jos un top 5 al țărilor unde trăiesc cei mai longevivi oameni, întocmit de World Happiness Report, dar și secretele acestora pentru o sănătate de invidiat la vârste înaintate, descoperite de reporterii BBC!

Secretele longevității: coreenii pun accent pe fibre

Pe primul loc în topul celor mai longevive popoare se numără sud-coreenii, care trăiesc binișor peste 90 de ani, fără să aibă probleme de sănătate majore. Dieta sud-coreenilor este bogată în fibre și substanțe nutritive esențiale, precum și în alimente fermentate, care au efecte excelente asupra sistemului imunitar și scad nivelul colesterolului.
 
De asemenea, un alt secret al longevității sud-coreenilor este socializarea. Potrivit fondatorului Wellness Tourism Worldwide, Camille Hoheb, „The Jimjilban” (n. red. – băile publice) aduc laolaltă oamenii pentru a socializa. Astfel, nivelul stresului este redus semnifivativ, iar riscul de boli este foarte mic.
 
Următorii pe listă sunt japonezii, care au o speranță medie de viață de cel puțin 83 de ani. Secretele longevității lor? Dieta „curată”, bazată pe alimente locale, fără îngrășăminte sau pesticide. Și sistemul medical este de top în Japonia, așa că orice mică problemă de sănătate este rezolvată rapid, fără complicații.

Locuitorii din Singapore sunt următorii pe lista celor mai longevive popoare. Aceștia trăiesc în medie 83,1 ani, iar rata de natalitate este cea mai ridicată din lume, cu o incidență a mortalitații infantile extrem de scăzută. Secretul lor? Fac multă mișcare și sunt taxați scump la capitolul vicii. Alcoolul și țigările sunt vicii considerate prea scumpe, așa că puțini și le permit. Prin urmare, sănătatea nu are de suferit din cauza toxinelor, iar sistemul lor de sănătate este întotdeauna foarte bine pus la punct, astefl încât orice problemă să fie rezolvată rapid.

Spaniolii iubesc dieta mediteraneeană

În topul celor mai longevive popoare se numără și spaniolii, care au o speranță de viață de aproximativ 82,2 de ani. Dieta mediteraneeană, bazată pe legume proaspete, pește și ulei de măsline, este secretul longevității acestui popor. Însă și siesta de după-amiază ar putea fi un atu al longevității spaniolilor. În plus, spaniolii nu concep să meargă cu mașina pe distanțe scurte în oraș, ci aleg bicicleta, iau transportul în comun sau chiar fac o plimbare.

Brânza le lungește viața elvețienilor

Elvețienii se află pe ultimul loc în top 5  cele mai longevive popoare, cu o speranță de viață de peste 81 de ani. Consumul de brânză și de lactate în general se consideră a fi unul dintre secretele longevității acestor oameni. Nu putem trece cu vederea însă investițiile majore în sistemul de sănătate și medicii foarte bine pregătiți, gata oricând să îți găsească leacul pentru suferința pe care o acuzi.

sursa: www.libertateapentrufemei.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved