Serviciile de Informații Germane: Președintele Chinei a cerut personal OMS să amâne cu 6 săptămâni avertizarea globală împotriva Covid-19 – gândul
Mon, May 11th, 2020

Serviciile de Informații Germane: Președintele Chinei a cerut personal OMS să amâne cu 6 săptămâni avertizarea globală împotriva Covid-19

Președintele Chinei, Xi Jinping, a cerut personal OMS să nu facă publice informații despre transmiterea coronavirusului de la om la om și să amâne avertizarea globală asupra pandemiei cu până la 6 săptămâni, arată BND, serviciile de informații germane.

Xi Jinping s-a întâlnit pe 21 ianuarie cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, căruia i-a cerut să nu facă publice informații despre transmiterea Covid-19 de la om la om și să amâne cu 4 până la 6 săptămâni emiterea unei avertizări globale cu privire la pandemie, scrie Daily Mail.

Publicația engleză citează Der Spiegel, care reproduce informații furnizate de Serviciile Federale de Informații germane, cunoscute ca Bundesnachrichtendienst (BND).

„BND estimează că politica Chinei de secretizare a informațiilor a dus la pierderea a 4 până la 6 săptămâni din lupta împotriva virusului la nivel mondial”, arată raportul bombă al serviciilor germane de informații.

OMS cataloghează afirmațiile ca ”nefondate și neadevărate”

OMS a reacționat la acuzațiile prezentate de Der Spiegel, pe care le-a catalogat drept ”nefondate și neadevărate”.

”Dr. Tendros şi preşedintele Xi Jingping nu au vorbit pe 21 ianuarie şi niciodată nu au dialogat prin telefon. Astfel de materiale false detractează eforturile OMS şi ale lumii în încercarea de a stopa epidemia de COVID-19”, a transmis instituția.

În sprijinul afirmațiilor sale, OMS adaugă: “China a confirmat transmiterea de la om la om a noului coronavirus pe 20 ianuarie (cu o zi înainte de discuţia la telefon). OMS a declarat public pe 22 ianuarie că informaţiile colectate sugerează că virusul se transmite de la om la om în Wuhan”.

Dacă acuzațiile sunt adevărate, ar consolida afirmația lui Donald Trump, potrivit căruia OMS este ”concentrată pe China”.

Trump: OMS, instrument de ”propagandă chineză”

În aprilie, președintele SUA a spus că OMS a devenit un instrument de ”propaganda chineză”, iar Trump a luat decizia a opri finanțarea organizației.

Săptămâna trecută, președintele a lansat un nou atac asupra OMS, despre care a declarat pentru postul Fox că „a fost un dezastru, tot ceea ce au spus despre Covid-19 e greșit și iau mereu apărarea Chinei”.

Peste patru milioane de oameni din întreaga lume s-au infectat cu noul coronavirus, din care aproape 300.000 au murit.

În prezent, există cel puțin 1,3 milioane de cazuri de coronavirus în SUA și peste 79.000 de decese.

Sursa: Cristian Anton, Daily Mail stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved