Sfaturi de frumuseţe: Atac la celulită! – gândul
 
Thu, Oct 10th, 2013

Sfaturi de frumuseţe: Atac la celulită!

După atâtea luni în care ai ascuns-o sub straturi de haine, pielea ta îşi cere dreptul la lumină. Şi cum altfel să te laşi mângâiată de primele raze de soare ale sezonului cald, decât cu nişte forme ferme?

Majoritatea femeilor petrec timp şi cheltuie bani pentru a-şi răsfăţa tenul, ignorând, în cursul lunilor friguroase, restul corpului. Când vine primăvara, şoldurile, abdomenul şi picioarele au  un aspect nu foarte amabil, din cauza eredităţii, hormonilor, naşterilor, efectului nociv al soarelui sau sedentarismului. Iată câteva trucuri pentru a-ţi recăpăta cât mai rapid cu putinţă aspectul sexy al corpului:

Detoxifică-te. Acumularea fluidelor exacerbează aspectul de coajă de portocală, aşa că stai departe de orice te face să reţii apa, precum gustările sărate. O altă tactică: tonifierea musculaturii va determina îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi va reduce retenţia fluidelor.  

Hidratare şi masaj. Masarea pielii va determina pielea să arate mai fermă. După exfolierea de la duş, cu o mănuţă-lufa (ajută la penetrarea mai profundă a ingredientelor din produsele anticelulitice), cu mişcări circulare, ferme, aplică produsul tău preferat anticelulitic (produsele cu retinol ajută la refacerea colagenului din piele, responsabil de elasticitatea acesteia). Continuă cu aplicarea unei creme pe bază de cafeină – multe studii au arătat că stimulează temporar circulaţia sanguină şi eliminarea excesului de fluide. Urmează acest ritual de două ori pe zi.

Acţionează rapid împotriva vergeturilor.
Este mai uşor să tratezi vergeturile când sunt încă roşii. În acel moment, mai ai o şansă de a vindeaca inflamaţia şi a preveni aspectul de cicatrice. Aplică produse speciale de două ori pe zi, dar nu mai puţin de patru săptămâni. Pentru vergeturi mai vechi, o cremă cu o concentraţie ridicată de Retin-A (prescrisă de dermatolog, desigur) poate reface colagenul din piele şi minimize semnele dacă e aplicată, în fiecare seară, timp de 12 săptămâni.

sursa: www.unica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved