Si barbatii au simptome specifice sarcinii – gândul
Mon, May 12th, 2014

Si barbatii au simptome specifice sarcinii

1-simptome-barbati-4250-b

Sarcina este o stare cu totul speciala, o dovada in plus – daca mai era nevoie, este faptul ca si barbatii au simptome specifice sarcinii, cand partenerele lor sunt insarcinate.

Un barbat implicat, care isi doreste copilul conceput cu partenera sa, are sanse mari sa experimenteze unele din starile specifice ale sarcinii. Astfel, barbatii ajung sa sufere de schimbari bruste ale starii de spirit, pana acum proprii doar femeilor, de greturi si chiar de dureri provocate de o sarcina-fantoma.

Barbatii sunt interesati si ei de combinatiile culinare bizare, tipice perioadei de sarcina, multi barabti fiind tentati sa guste din asocierile ciudate facute de femei.

Conform studiului, 3% dintre barbati sufera chiar de dureri declansate de o sarcina-fantoma. O treime dintre barbati, respectiv 36%, se declara mult mai sensibili, mai incercati de emotii cat partenera este gravida, iar 8% dintre viitorii tatici chestionati au recunoscut chiar ca plang la un film siropos, cand il vad prima oara.

In plus, peste jumatate dintre barbati, 56%, simt nevoia sa decoreze si sa aranjeze casa, activitati specifice mai ales femeilor in perioada sarcinii.

Fenomenul nu este inexplicabil, in cursul sarcinii femeii, barbatii suporta o serie de modificari hormonale care determina scaderea nivelului de testosteron. Hormonul care este responsabil pentru caracteristicile masculine ale barbatilor sufera modificari de concentratie, prin simpatie cu femeia insarcinata, ceea ce  duce la aparitia acestor manifestari considerate de medici ca fiind nu doar normale ci si implicate in declansarea instictului patern si a sentimentelor paterne ale barbatului, dupa nastere.

In concluzie, sarcina este o perioada a cuplului, modificarile fiind suportante si de femeie si de barbat, nu doar de viitoarea mama, si este o experienta initiatica majora pentru barbati.

Sursa: www.suntgravida.ro, The Telegraph

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved