Şocant! Un artist rus şi-a cusut buzele în semn de protest – gândul
Thu, Mar 14th, 2013

Şocant! Un artist rus şi-a cusut buzele în semn de protest

 

Piotr Pavlenski, un pictor rus, a ales o metodă extrem de dureroasă de a protesta împotriva arestării unor punkeriţe acuzate de huliganism.

Maria Alyokhina, Nadejda Tolokonnikova şi Ekaterina Samutsevitch, trei membre ale formaţiei punk-rock Pussy Riot, se aflau în arest de cinci luni, după ce au interpretat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, cu măşti pe faţă şi chitare electrice, melodia “Maica Domnului, alungă-l pe Putin!”.

Opinia publică s-a scandalizat, iar cele trei fete riscă acum închisoare de până la şapte ani, scrie rt.com.

Cazul cântăreţelor a ajuns imediat pe prima pagină a ziarelor din Rusia, ţară în care religia ocupă un rol important în viaţa oamenilor. Cu toate acestea, există şi reprezentanţi de seamă ai religiei ortodoxe care susţin că fetele au fost pedepsite prea dur pentru fapta lor.

Pictorul rus a protestat în faţa Catedralei Kazan din Sankt Petersburg, având buzele cusute şi o pancartă în mână, cu mesajul «Melodia cântată de Pussy Riot a fost o adaptare după faimosul “Faptele lui Isus Hristos”».

“Prin această acţiune, Pyotr Pavlensky le cerea credincioşilor să găsească puterea de a înţelege că religia creştină nu poate fi separată de faptele lui Hristos şi îi îndeamna pe artişti să-şi depăşească temerile şi să-şi spună opiniile sincer şi deschis”, a declarat asistentul pictorului pentru un ziar din Rusia.

sursa: www.click.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved