Sri Lanka deporteaza o turista britanica din cauza unui tatuaj – gândul
Thu, Apr 24th, 2014

Sri Lanka deporteaza o turista britanica din cauza unui tatuaj

61503788

Autoritatile din Sri Lanka au ordonat deportarea unei turiste pentru ca aceasta avea un tatuaj cu Budha pe brat. Oficialii din aceasta tara sunt extrem de sensibili la posibilele insulte aduse budismului sau la imaginile care il infatiseaza pe Budha.

Britanica Naomi Michelle Coleman, in varsta de 37 de ani, a fost luata in custodie de autoritati imediat dupa ce a aterizat in Sri Lanka, relateaza BBC.

Femeia, care venea dintr-o excursie in India, are pe brat un tatuaj care il infatiseaza pe Budha stand pe o floare de lotus si a fost arestata pentru ca a ” jignit sentimentele religioase ale altor persoane” a declarat un purtator de cuvant al politiei din Sri Lanka.

Dupa arestul de pe Aeroportul International Bandaranaike, Naomi a fost dusa in fata unui judecator care a ordonat sa fie deportata in Marea Britanie.

Acelasi purtator de cuvant a declarant ca femeia este retinuta momentan intr-un centru de detentie si va fi deportata in cel mai scurt timp.

In luna martie, un alt turist nu a fost lasat sa intre in tara  tot din cauza unui tatuaj considerat ofensator la adresa budismului. Thailanda si Malaysia au si ele legi dure cand vine vorba de tatuajele strainilor, care reflecta teme religioase budiste sau islamice.

Cantareata Erykah Badu nu a fost lasata sa concerteze in Malaysia, in 2012,  pentru ca avea tatuat pe corp cuvantul Allah in araba.

tatuaj

foto: Mediafax foto/ AFP
sursa: stirileprotv.ro

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved