Stiai ca poti ramane insarcinata si daca iei anticonceptionale? Uite cum este posibil acest lucru – gândul
Mon, Oct 13th, 2014

Stiai ca poti ramane insarcinata si daca iei anticonceptionale? Uite cum este posibil acest lucru

media_140438945971526900

Afla ce influenteaza actiunea pilulei contraceptive! Uite la ce trebuie sa fii atenta daca iei anticonceptionale.

Anticonceptionalele ofera protectie impotriva unei sarcini nedorite si in 99,7% din cazuri acestea sunt eficiente.

In cazul in care nu le iei corect, pilulele au o rata de esec de 9%. In anumite cazuri eficacitatea acesteia este influentata si de alte medicamente.

Iata cateva aspecte referitoare la acest lucru.

Uiti sa iti iei pastila. Este cea mai sigura cale spre o sarcina nedorita. Pilulele contin estrogen si progesteron, niste hormoni care impiedica procesul de ovulatie. Daca uiti sa iei una sau mai multe pastile, nivelul acestor hormoni scade si astfel esti supusa la un risc destul de mare de a ramane insarcinata.

Nu iti iei pastila la timp. Specialistii recomanda sa iti iei pastila aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi.  Daca nu respecti acest lucru nivelul de hormoni variaza si nu stii niciodata cand este sigur sa faci sex.

Iei anumite medicamente. Exista anumite pastile  (antibioticele de exemplu) care reduc eficacitatea anticonceptionalelor. Intereseaza-te in farmacii sau cabinete medicale despre acest lucru pentru a fi sigura ca esti protejata. Consulta-ti  intotdeauna medicul inainte sa urmezi un tratament medicamentos.

Sursa www.kfetele.ro, www.youbeauty.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved