STRATFOR: Ruşii, tot mai puţini. Musulmanii din Rusia, tot mai mulţi – gândul
Sat, Aug 10th, 2013

STRATFOR: Ruşii, tot mai puţini. Musulmanii din Rusia, tot mai mulţi

În timp ce populaţia este din ce în ce mai puţină, numărul musulmanilor din Rusia creşte. Numărul musulmanilor indigeni a tot crescut de la căderea Uniunii Sovietice, incluzând o creştere de 69% a dagestanezilor, 50% a cecenilor şi 100% a inguşilor (din Ingușetia).

În mod similar, numărul musulmanilor imigranţi creşte şi el. Conform unor statistici oficiale, aproximativ 240.000 de musulmani intră anual în Rusia. Centrul de Studii pentru Migrare din Rusia vorbeşte chiar de peste 400.000 dacă se pun la socoteală şi imigranţii ilegali. Serviciul Federal pentru Migrare arată că în Rusia mucesc ilegal aproximativ 3 milioane de imigranţi în fiecare an.

Sentimentele crescânde anti-musulmani şi anti-imigranţi au însoţit aceste schimbări demografice. Un sondaj din luna iulie arată că 65% dintre ruşi consideră că cea mai mare ameninţare pentru ţara lor o constituie influenţa vestică şi criminalitatea legată de imigranţi. De asemenea, un alt studiu publicat în ianuarie arăta că 55% dintre ruşi spun că au sentimente ostile faţă de alte etnii şi 63% cred că ruşii ar trebui să aibă mai multe drepturi decât alte etnii.

Guvernul rus se confruntă astfel cu o serie de probleme privind tensiunile care se nasc din aceste tendinţe demografice.

sursa: www.capital.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved