STUDIU. Beneficiile ascunse într-o ceaşcă de cafea sau ceai – gândul
Mon, Jun 10th, 2013

STUDIU. Beneficiile ascunse într-o ceaşcă de cafea sau ceai

Beneficiile ascunse într-o ceaşcă de cafea sau ceai

Persoanele care beau ceai sau cafea prezintă un risc scăzut să facă un atac vascular cerebral. Cel puţin asta susţin oamenii de ştiinţă de la Centrul Naţional de Cardiologie din Osaka, Japonia.

Concluzia a apărut după un studiu desfăşurat de-a lungul a 13 ani, în care au fost implicaţi 83.000 de adulţi japonezi. O mare cantitate de informaţii despre băuturile consumate în mod obişnuit, fumat, activitate fizică, regim alimentar, indicele de masă corporală (IMC) au fost analizate de echiapa de cercetători, iar datele au fost confruntate cu cazuri de atacuri vasculare cerebrale (AVC), notează Agerpres.

La modul general, arată autorii cercetării „cu cât consumul de ceai sau cafea este mai mare, cu atât riscurile de AVC sunt mai mici”. La una sau două ceşti de cafea pe zi, riscul scade cu 20%, arată rezultatele cercetării.

Acelaşi lucru se întâmplă la un consum de două-trei ceşti de ceai verde pe zi. Cine bea cel puţin o ceaşcă de cafea şi două ceşti de ceai zilnic prezintă un risc mai mic cu 34% să facă un AVC.

Mecanismele acestui efect protector nu sunt pe deplin stabilite, adaugă Le Quotidien du Medecin. În orice caz, sunt implicate catehinele din ceaiul verde, cu proprietăţile lor antioxidante şi antiinflamatoare, şi anumiţi compuşi ai cafelei printre care se numără acidul clorogenic, care are tot acţiune antioxidantă.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved