STUDIU. Care este legătura între felul în care merge o femeie şi fertilitate – gândul
Fri, Oct 25th, 2013

STUDIU. Care este legătura între felul în care merge o femeie şi fertilitate

Un cercetător britanic a studiat felul în care merg femeile pentru a determina dacă există o legătură între fertilitatea lor şi felul în care îşi leagănă şoldurile, scrie Daily Mail.

Profesorul Nicholas Gueguen a studiat mersul a 103 femei, tinere studente cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. Fetele care au participat la studiu nu au ştiut iniţial despre ce este vorba şi au fost filmate cu o cameră ascunsă de cercetători în timp ce mergeau pe un hol. Conform studiului, femeile au un mers mai lent şi mai seducător atunci când se află la ovulaţie.

Cercetătorii au luat şi probe de salivă de la tinere pentru a vedea în ce măsură hormonii specifici perioadei fertile erau prezenţi. Tinerele care erau la ovulaţie au parcurs holul mai lent decât celelalte fete care au participat la studiu. De asemenea, mersul lor a fost unul mai seducător din puncul de vedere al bărbaţilor.

“Am descoperit că femeile care sunt la ovulaţie merg mai lent, iar mişcarea şoldurilor este percepută de bărbaţi ca fiind mai seducătoare. Studiul nostru arată că ciclul menstrual influenţează comportamentul unei femei“, spune profesorul Gueguen de la Universitatea Bretagne-Sud din Franţa. Gueguen conduce un alt studiu acum, prin care încearcă să determine dacă femeile poartă pantofi cu tocuri mai înalte atunci când sunt în perioada fertilă a lunii.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved