STUDIU. Munca în ultimul trimestru de sarcină, la fel de periculoasă ca fumatul – gândul
Sun, Sep 8th, 2013

STUDIU. Munca în ultimul trimestru de sarcină, la fel de periculoasă ca fumatul

Femeile însărcinate care intră în concediu prenatal cu puţin timp înainte de a naşte prezintă un risc crescut de a aduce pe lume bebeluşi cu o greutate mai mică decât standardele medicale, fapt ce poate avea un un impact negativ asupra viitorului copilului.

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Essex, Marea Britanie, care susţin că munca în ultimul trimestru de sarcină este la fel de periculoasă ca şi fumatul asupra dezvoltării copilului, notează Daily Mail. Acest lucru a fost observat în rândul femeilor trecute de vârsta de 24 de ani, mai arată datele studiului preluat de cotidianul britanic.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au monitorizat un grup de 1.339 de copii, care au fost urmăriţi din 1991 până în 2005. În urma datelor colectate şi analizate, oamenii de ştiinţă britanici, coordonaţi de profesorul Marco Francesconi, spun că femeile însărcinate au nevoie şi de concediu prenatal, pentru că ultima perioada a sarcinii este la fel de importantă pentru dezvoltarea fătului ca şi primele săptămâni de sarcină.

Specialiştii spun că, în ultimul trimestriu, creierul şi plămânii fătului continuă să se dezvolte, astfel că şi această perioadă a sarcinii este extrem de importantă.

Cercetările anterioare realizate pe acelaşi subiect arată că femeile care nu intră în prenatal în luna a şasea de sarcină prezintă un risc crescut de a naşte copii cu o greutate mică, afecţiuni cardiovasculare sau care se dezvoltă mai greu.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved