Studiu: oamenii de stiinta au descoperit care e muzica de Craciun perfecta – gândul
Mon, Dec 18th, 2017

Studiu: oamenii de stiinta au descoperit care e muzica de Craciun perfecta

Muzica de Craciun bucura un numar mare de persoane, chiar daca mai exista si carcotasi. Oamenii de stiinta au adunat tot ce este mai vesel in cele mai admirate cantece de Craciun si au creat melodia perfecta pentru o atmosfera de sarbatoare ca in povesti.

Cu totii avem gusturi diferite cand vine vorba de muzica. Insa cred ca putem cadea de acord ca muzica de Craciun are ceva aparte. Cu atat mai mult cu cat muzicologii si profesorii de la Conservatorul Boston Berklee au gasit sunetele cele mai agreabile pentru a crea o amosfera de sarbatoare.

Au fost analizate 78 de cantece de Craciun, atat din punct de vedere frazeologic, cat si in ceea ce priveste mesajul versurilor, dar si linia melodica, tempo-ul, cele mai folosite cuvinte, cele mai indragite voci, chiar si sunetele instrumentelor.

Desi melodia „All I want for Christmas“ cantata de Mariah Carey este cea mai difuzata in 2016, un alt cantaret domina playlisturile cu cele mai multe cantece de Craciun: Michael Buble.

In ceea ce priveste muzica de Craciun, specialistii Bustle sustin ca cercetarile au relevat ca sunetul de clopotei este printre preferate. Cele mai agreate teme sunt cele legate de atmosfera de sarbatoare, despre acasa, despre a fi indragostit de Craciun, despre despartirile de sarbatori, despre petrecerile de sezon, despre Mos Craciun, despre zapada, despre teme religioase si pace in lume.

De ce au s-au documentat oamenii de stiinta despre cele mai populare cantece de Craciun? Ei bine, ei au cautat sa gaseasca reteta cu muzica de Craciun perfecta.

Esti curioasa care este melodia care va cuceri atmosfera de Craciun? Descopera mai jos varianta cantata de un cor londonez.

Totusi, specialistii psihologi citati de Bustle te sfatuiesc sa nu incepi sa asculti prea devreme muzica de Craciun, intrucat efectele ei asupra mintii nu sunt tocmai pozitive. Daca incepi sa asculti cantece de Craciun cu mult timp inainte de sarbatori, mintea ta percepe asta ca pe un stres. Tot psihologii sustin ca datele din studiile realizate de ei releva faptul ca melodiile de Craciun (alaturi de decorul specific si de mirosul de brad) ne determina sa facem mai multe cumparaturi.

sursa www.andreearaicu.ro Foto: Hmv News

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved